Nyhed

The Apples In Stereo vender tilbage

Der kommer et nyt udspil fra psych-pop-veteranerne i foråret

Efter fire år uden et nyt studiealbum fra det seks mand stærke band vender The Apples In Stereo tilbage med et sprit nyt udspil til april - for første gang uden trommeslager og backing vokal Hilarie Sidney som besætningsmedlem. Således er der nu kun forsangeren Robert Schneider tilbage fra bandets oprindelige line-up, men da han er den primære musik- og sangskriver, går der forhåbentlig ikke så meget tabt af den grund.

Den nye plade kommer til at hedde "Travellers In Time And Space", og ifølge Pitchfork skulle alle gruppens medlemmer have bidraget med tekster i et eller andet omfang. Schneider har i et interview med ABC News beskrevet musikken som "tidlig 70'er r&b som det ville lyde, hvis det blev spillet af en UFO.", hvordan det så end kan lyde. Tracklisten er frigivet, og den er knap så omfangsrig som på deres seneste album, med "kun" 16 numre, men mon ikke det er nok til at holde deres fans underholdt et godt stykke ud i fremtiden alligevel.

Det seneste udspil fra TAIS, "New Magnetic Wonder" fra 2007, fik en flot modtagelse af GAFFAs anmelder, Finn P. Madsen, der diskede op med fire stjerner, og omtalte albummet som "En musikalsk godtepose":

"Albummet består af hele 24 numre, hvor halvdelen fungerer som brobyggere mellem sangene. Overgangene er enten små støjflader eller kling-klang-lyde, som Schneider selv har opfundet og kalder "den non-Pythagoræiske musikalske skala". Den formel fungerer som en sand fryd, hvor Robert Schneider leger troldmand med magiske evner og lader sin åbenlyse hang til tresser-psykedelisk pop, surf og amerikansk indie flyde som en sand strøm på Energy, Open Eyes og Sunndal Song med bandets tidligere kvindelige vokalist Hilarie Sidney på drømmevokal."

"Travellers In Time And Space" udkommer mandag den 19. april herhjemme. Der er endnu ikke varslet en forudgående single, eller en opfølgende turné.

ANNONCE