Nyhed

The Good The Bad udvalgt til nordisk London-fremstød

Surftrioen fra København er inviteret til det fællesnordiske fremstød Ja Ja Ja på The Lexington i London

Nordisk musik vil gerne frem i udlandet, og derfor har NOMEX, som er et samarbejde mellem de nordiske lande, lanceret konceptet Ja Ja Ja, hvor nordiske navne skal optræde på spillestedet The Lexington i London. Nu er det første danske navn endelig føjet til plakaten.

Ja Ja Ja er en månedlig event, og det første arrangement fandt sted i midten af november 2009, hvor blandt andre I Was A King (Sverige), Franis (Sverige) og TV Off (Finland) var på plakaten. Nu er det netop blevet annonceret, at det første danske navn indfinder sig på scenen i Lexington, når februar-arrangementet finder sted. Det er surf-bandet The Good The Bad, som vi stolt kan præsentere.

Selektionen foregår således, at en ny person indenfor den britiske pladebrance står for udvælgelsen hver måned, og derved sikrer man den største spredning, fordi mange forskellige personer er inde over. Februar-koncerten stod Simon Raymonde fra pladeselskabet Bella Union for, hvor han havde ikke mindre end 40 bands at vælge imellem.

Thomas Rohde, der er leder for MXD, udtaler sig i forbindelse med udvælgelsen af The Good The Bad:

"Det er rart at se, at med kandidater fra fem nordiske lande, men med kun tre pladser på showcasen, at Simon Raymonde har valgte at besætte den ene plads med et dansk band", og han fortsætter:

"Det overordnede mål er at etablere Ja Ja Ja som et udstillingsvindue til den bedste musik fra Skandinavien. Et sted, hvor den engelske branche kan finde nye spændende kunstnere. Og tiltaget er tænkt som en langsigtet satsning. Vi væbner os med tålmodighed og knofedt. Der er mange "fat cats" i engelsk music bizz, og nogle folk skal bearbejderes en del gange, før vi får banket vort koncept helt ind i deres opmærksomhed".

Det er for sent at ansøge om at komme med i marts-opløbet, men april-arrangementet vil være en særlig udgave dedikeret til metal, hvor Alexander Milas, som er redaktør for magasinet Metal Hammer, står for at udvælge de bedste ansøgere blandt metal-ansøgere. Deadline for ansøgningen er den 8. februar. Læs mere om april-arrangementet her.

 

ANNONCE