Nyhed

Atlas smugåbner under Århus Jazzfestival

Århus' spritnye spillested slår dørene op i næste uge

Som vi tidligere har nævnt, åbner Atlas, Århus-spillestedet VoxHalls nye scene for verdensmusik, folk og jazz, officielt 23. august, men da der som bekendt er jazzfestival i Århus i næste uge, har spillestedet valgt at holde en snigpremiere med en stribe jazzrelaterede koncerter med navne fra både ind- og udland under jazzfestivalen.

Programmet er som følger:

Man d. 12. juni til og med lørdag den 17. Juni: JazzJams (23.30 – 02.00)
De traditionsrige festivaljams er i år henlagt til Atlas. Her kan man opleve en masse af de musikere, der spiller i festivalen, folde sig ud i frugtbare, uplanlagte samarbejder.
 
Man. d. 12. juni: EVAN PARKER TRIO FEAT. CHRIS CORSANO  + JAKOB BUCHANAN KVARTET (præsenteres i samarbejde med SunShip) (20.00 – 23.00):
Den britiske saxofonist Evan Parker er en af den europæiske jazz-avantgardes mere markante navne. Chris Corsano er trods sin unge alder en af de vigtigste trommeslagere i den frie jazz, og han har arbejdet med så forskellige navne som Sunburned Hand of the Man, Björk, Joe McPhee og Wadada Leo Smith.
 
Den danske trompetist og flygelhornspiller Jakob Buchanan er leder af Jakob Buchanan Kvartet, der også rummer kapaciteten Marilyn Mazur på slagtøj, den meget roste guitarist Jakob Bro og det nye talent Simon Toldam på keys.

Tirs. d. 13. juli: JACOB ANDERSKOV - AGNOSTIC REVELATIONS (præsenteres i samarbejde med SunShip) (20.00 – 23.00)
Den danske pianist og komponist Jacob Anderskov har udgivet over 10 roste albums som bandleder. Efter at have arbejdet med alt fra soloklaver over duoer og trioer til sit store orkester Anderskov Accident har han nu lavet et plade i kvartet-formatet: sax, klaver, bas, trommer. Lineup: Chris Speed - tenor sax, clarinet, Jacob Anderskov – piano, Michael Formanek – bass, Gerald Cleaver – drums
 
Tors. d. 15. juli: Nikolaj Nørlund (20.00 – 23.00):
Nikolaj Nørlund er nok mere rock og folk end jazz, men den meget erfarne singer-songwriter og producer har alligevel sneget sig ind i programmet. Nørlund udgav i efteråret 2009 det meget roste album "Tid og Sted" - hans første dansk-spogede album i seks år - og har efterfølgende været på flere, ligeledes højt lovpriste turnéer.

Fredag den 16. og lørdag den 17. juli: Nomazz, Lars Fiil Kvartet og Trio Riot (20.00 – 23.00):
Nomazz er en international kandidatuddannelse på konservatorier i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Uddannelsen tiltrækker unge jazztalenter fra hele Europa, der vil arbejde med den nordiske jazztone. Nomazzstuderende er under jazzfestivalen samlet i Århus til en workshop. Fredag og lørdag præsenterer de studerende frie kompositioner, der er resultater af workshoppen.
 
Fredag den 16. juli:
Fredag vil gruppen Trio Riot være i centrum, for en koncert, som også viser resultater af jazzfestivalens intro-workshop.
 
Trio Riot er sammen sat af musikere fra Schweiz, England og Danmark
 
Mette Rasmussen (DK): alt- og sopransax
Sam Andreae (UK): tenorsax og klarinet
David Meier (SW): trommer
 
Lørdag: Lars Fiil Kvartet
Lars Fiil Kvartet vandt "Winner of Young Jazz Comets Denmark 2010". Lars Fiil Kvartet giver en koncert, som også viser resultater af jazzfestivalens Intro-workshop.
 
Andreas Skamby (DK): trommer
Lars Fiil (DK): klaver
Jens Mikkel Madsen (DK): bas
Lis Kruse (D): saxofoner

Atlas ligger på Vester Allé 15 i Århus lige ved siden af VoxHall.

Læs mere på Atlas' Facebook-side.

Billetsalget til koncerterne er i fuld gang via GAFFA Live.

ANNONCE