Nyhed

Earth, Wind & Fire vil ikke tilbage på hitlisterne

Soul/funk/popveteranerne vil hellere levere gode koncerter end forsøge at komme tilbage på toppen af hitlisterne

Earth, Wind & Fire var et af de mest populære, kritikerroste og musikalsk kompetente bands op gennem 70'erne og 80'erne, og i fire årtier har de formået at forny deres musik og skabe hits på stribe. Blandt de mest kendte kan nævnes "September", "Let's Groove", "After The Love Has Gone" og "Boogie Wonderland". Disse hits var mere poppede numre i forhold til bandets funk/jazz/latin-baggrund. I lørdags gav gruppen koncert på Amfiscenen ved Musikhuset Århus, og i den forbindelse gav de interview til GAFFA backstage. Det blev blandt andet til følgende spørgsmål og svar:

Når man læser om EW&F, så nævnes pophits'ene i hver evig eneste artikel. Føler I jer nogensinde fristet til at droppe at spille dem? Og sige: "Vi har turneret siden 70'erne, nu dropper vi hits'ene på denne turné?

Ralph Johnson:
- Det ville være meget svært. Publikum forventer hits'ene – det er derfor, de kommer for at se os. De vil høre de sange, som de voksede op med, så totalt droppe dem ville være katastrofalt. Jeg hørte om et band der blev trætte af at spille deres hits, og så kom publikum bare slet ikke til deres shows. Man kan ikke være så selvtilfreds… så selvsmagende… så overlegen, at man ikke vil spille dét, som folk har betalt for.

Hvordan vælger I sange før en turné?

Verdine White:
- Philip går igennem listen over numre, der virker, og hvilke, der ikke ville kunne virke. Så omarrangerer vi - leger med former og idéer. Deler noderne rundt til vores band, og ser, hvad de kan komme med af sjove ændringer.

Hvad er ambitionen med the Fire – hvad er jeres mål i dag?

Philip Bailey:
- Vi prøver at holde EW&F-arven i live, holde fast i dén lyd og integritet, som vi har skabt. Og opretholde vores høje musikalske niveau. Men vi søger altid, undersøger musik, lytter, lærer for at gøre vores brand større og bedre, stærkere, og mere effektivt og bruge det til at komponere nye sange.

Nej tak til flere hits
Hele 21 original-albums har E,W&F udgivet plus utallige live- og Best Of-albums. Nu er #22 så planlagt.

Er målet at komme tilbage på hitlisterne?

Ralph Johnson:
-  Nej! Been there – done that. Der er ikke mere at bevise på dén måde. At komme på hitlisterne var noget vi søgte engang. Vores mål er bare at lave perfekte liveshows af en høj musikalsk standard.

Læs hele interviewet


ANNONCE