Nyhed

HEARTLAND 2023: Klar med otte store navne

Til sommer får den midtfynske festival besøg af blandt andre Nik & Jay og Andreas Odbjerg

De veletablerede rockkonger på den danske musikscene, The Minds of 99, er allerede blevet offentliggjort som første hovednavn til Heartland festival 2023, der vil finde sted den 8.-10. juni 2023 ved Egeskov Slot på Midtfyn.

Det blev de tilbage i start oktober, og her en måned efter, er der nu blevet tilføjet yderligere otte acts til plakaten, fremgår det af en pressemeddelelse.

”Efter et fantastisk comeback på Egeskov denne sommer gearer vi op til, hvad der tegner til den stærkeste Heartland nogensinde, og jeg er sindssygt stolt over de navne, vi kan præsentere i denne uge”, fortæller direktør og musikchef Ulrik Ørum-Petersen i pressemeddelelsen.


De offentliggjorte navne er Jack Johnson, Fatboy Slim, Nik og Jay, MØ, Andreas Odbjerg, Prisma, Ganger og Sevdaliza.

Jack Johnson er en amerikansk singer-songwriter, der særligt har markeret sig inden for akustisk pop og surfrock siden sin debut i 2001. Hans seneste album Meet the Moonlight blev udgivet i sommer i år.

Foruden sin passion for musikken interesserer Johnson sig også for klimaet, og han har været med til at sætte fokus på havmiljøets udfordringer igennem både film og musik.

Siden 1996 har Norman Quentin Cook optrådt under mere end 20 forskellige alias, hvoraf det mest kendte er Fatboy Slim. Han var en af de artister, der var med til at etablere big beat-bølgen i 90’erne, og til sommer kan du opleve flere af hans hits, blandt andet ”Eat, Sleep, Rave, Repeat”, der blev remixet af Calvin Harris.Til sommer gør Nik & Jay festival-comeback, når de gæster Heartland. De har nemlig ikke spillet til festivaler i snart fire år. Duoen debuterede i 2002 og står stadigvæk stærk på den danske musikscene.

Andreas Odbjerg vil med sine store hits indtage scenen i de smukke, grønne omgivelser på Heartland til sommer. Han har været aktiv på den danske musikscene i 10 år, siden han startede i duoen Moses: Andreas og sidenhen er gået solo. Hans store hit ”Stor mand”, udgivet med Tobias Rahim, modtog prisen for ”Lytterhittet” til P3 Guld i år.

MØ er fynbo og vil derfor spille på hjemmebane til næste års Heartland festival. Her har hun før optrådt i 2018, men efter udgivelsen af Forever Neverland samme år tog sangeren en pause på grund af fysisk og mental udmattelse. Hun er nu albumaktuel med Motordrome, fra hvilket hun har udgivet hits som ”Brad Pitt” og ”True Romance”.Hollandsk-iranske Sevdaliza udgav Shabrang i 2020. Albummet er opkaldt efter en mytisk hest i persisk folklore, og hendes musik inviterer ind i et unikt univers af r&b, triphop og artpop. Desuden er hun ikke bleg for at dele sine politiske holdninger – ”Bebin” handler for eksempel om Donald Trumps ”muslim ban”.

Ganger udgiver deres tredje album Pisk i 2023 og har før udgivet Mørk og Tro – to album, der har fået gode anmeldelser og modtaget flere priser. De har netop udgivet singlen ”Hugo”, og ellers er de kendte for deres numre ”Pumper Mama” og ”Bye Bye”

Søsterduoen Prisma er særdeles fremme på den danske musikscene lige nu. De udgav deres debut-ep Her i 2020, der siden har ført til udgivelsen af endnu en ep, Inside Out. Derudover har de spillet til dette års Spot Festival og været på rotation på både P3, P4 og P6 Beat.De kommende uger og måneder vil festivalen offentliggøre endnu flere navne til at dække festivalens områder; music, art, talk og food.

Du kan købe billetter til Heartland festival 2023 HER.

LÆS OGSÅ: The Minds of 99 annoncerer endnu en festivalkoncert


ANNONCE