Nyhed

Plastic Bertrand sang ikke på sit største hit

Det er ikke den belgiske popstjerne, man kan høre på hans første fire plader

Nu er det en hel del år siden Plastic Bertrand havde sit sidste hit, så dette er næppe helt så stor en skandale, som da Milli Vanilli i 1990 sprang ud som mimekunstnere. Men ikke desto mindre er det noget overraskende, at den belgiske popstjerne nu indrømmer, at han ikke har sunget på sine første fire plader.

Indrømmelsen kommer efter en lingvistekspert i retten i Bruxelles efter seks måneders analyse konkluderede, at det i stedet var produceren Lou Deprijck, som leverede vokalen til hittet "Ça Plane Pour Moi". Efterfølgende har Plastic Bertrand ikke bare indrømmet at dette passer, men samtidig fortalt avisen Le Soir at han ikke har sunget en tone på sine første fire plader.

"Jeg har ikke noget imod at sige, at det ikke var min stemme. Det er mig, der er offeret. Jeg ville gerne synge, men han ville ikke lade mig komme ind i studiet. Han bad mig holde mund til gengæld for 0,5 procent af rettighederne, og så lovede han, at han ville lave en ny version med min stemme, hvilket han naturligvis aldrig gjorde".

Plastic Bertrands fire første plader kom i perioden 1978 til 1981, og herefter gik der lidt længere mellem udgivelserne. 80'erne bød også på et bidrag til Det Europæiske Melodi Grand Prix, men sangen "Amour Amour" fik kun fire point og en næstsidsteplads.

Det vides endnu ikke, hvilke retslige konsekvenser sangerens indrømmelse vil få.

ANNONCE