Nyhed

Fielfraz-bassist udgiver soloalbum

Nils Brakchi, der tidligere styrede den firestrengede hos danske Fielfraz, er efter seks års pause klar med ny musik

Det er seks år siden, at bassist Nils Brakchi afbrød samarbejdet med Claus Hempler, som han spillede med i Fielfraz og efterfølgende på Hemplers andet soloalbum. Selvom Brakchi ikke har givet meget lyd fra sig i det offentlige rum de seneste år, har det dog boblet under overfladen, og nu er der så en soloplade på vej.

En pressemeddelelse fra Brakchis pladeselskab fortæller nemlig, at bassisten har arbejdet på nyt materiale siden 2004, og det er nu endelig klar til at blive udgivet under navnet Mofosteel.

Inspirationskilderne til de nye sange stammer fra den samme 60'er- og 80'er-musik, som allerede inspirerede Brakchi, da han spillede i Fielfraz. Oveni hatten kommer Brakchis livslange forkærlighed for sort amerikansk popmusik og hiphop.


Indspilningerne dækker over en periode fra 2005 til 2009 og er hovedsageligt sket i samarbejde med ven og producer Elton John Grundtvig Theander (ja, det er hans døbenavn) i dennes studie på Vesterbro. Både leadvokal, guitar og bas indspillet af Nils Brakchi, men forskellige gæstevokalister som for eksempel Maya Albana, Agnes Obel og Camille Jones har gæsteoptrædener på det nye album.

Et liveband med blandt andet Thomas Risell fra Love Shop og Kenneth Priisholm fra Fielfraz er linet op til efteråret, hvor Mofosteel skal ud på de danske spillesteder.

Med afsæt i sin anden beskæftigelse – billedkunsten - har Nils Brakchi produceret en række musikvideoer for at samle sine to interesser i ét samlet udtryk. Videoerne kan ses på www.myspace.com/mofosteel

Det selvbetitlede debutalbum fra Mofosteel i tirsdags, den 15. juni via Bad Clam Recordings.

ANNONCE