Nyhed

Solomon Burke udgiver nyt album

Soul-ikonet fejrer sin 70 års fødselsdag med udgivelse

Første album fra Solomon Burke udkom for knap 50 år siden, og han har i en meget stor del af de mellemliggende år stået som en af soul-genrens ubestridte mestre. Han fik i 2002 et massivt comeback med det Grammy-vindende album "Don't Give Up On Me", og har siden præsteret af udgive tre yderligere plader. Han fylder 70 i år og fejrer det med sin første udgivelse i det nye årti.

Det er på mere end en måde en særlig plade, for det er nemlig Willie Mitchell, der har siddet som producer. Han er måske bedst kendt som manden, der ikke alene opdagede og skrev den første pladekontrakt med Al Green, men også agerede producer for Greens mest populære plader. Mitchell døde i januar i år 82 år gammel, og dette album er et af de sidste projekter, han nåede at give sit bidrag til.

Burke har efterhånden udgivet mere end 30 plader, og solgte mere end 70 millioner eksemplarer, og i slutningen af denne måned kommer så det nye udspil "Nothin's Impossible". Da han i 2008 udgav "Like A Fire" blev han af GAFFAs Ole R. Svidt belønnet med fire stjerner og følgende ord:

"Burkes største aktiv er stadig hans særdeles fyldige, let nasale røst, der giver visse associationer til Van Morrison, bare med endnu mere tyngde. Like A Fire byder på en stribe midt-tempo-numre og ballader, hvor stemmen får masser af spillerum, om end sangene ikke er helt på niveau med Don't Give Up On Me. Musikalsk befinder vi os et sted mellem soul, gospel, rock, country og blues, og interessant nok indeholder albummet ingen blæsere, men en god slat pedal-steel-guitar. Like A Fire er ingen milepæl, men et hæderligt album fra en på alle måder stor sanger."

Der er lagt en video ud, hvor Solomon Burke fortæller om indspilningsprocessen med Willie Mitchell, og hvor der også kan høres smagsprøver på flere af de kommende numre. Ud af de små teasere kan man konstatere at blæserne igen har fået deres plads i lydbilledet, og at Burkes stemme synes uberørt af den snarlige runge fødselsdag. Videoen kan ses her.

"Nothin's Impossible" udkommer mandag den 28. juni. Der er endnu ikke offentliggjort planer om en eventuel opfølgende turné.

ANNONCE