Nyhed

Solomon Burkes nye album på gaden i dag

I dag udkommer den 70-årige soul-legendes album "Nothing's Impossible". GAFFA fik en snak med manden.

Solomon Burke er en soul-legende. I år fyldte han 70, og i dag udgiver han sit nyeste album, "Nothing's Impossible", indspillet med stjerneproduceren Willie Mitchell, der døde i begyndelsen af året, kort efter at deres værk var i kassen.

Som optakt til den nye plade fik GAFFA en snak med Solomon via telefon. Om den nye plade, produceret af Willie Mitchell, fortalte Solomon:

Burke: – Det var skæbnen. Jeg havde villet arbejde med Willie i over 30 år. Vi elskede hinanden, lo sammen, morede os sammen, tale sammen over telefonen og lavede aftaler om at lave noget sammen – men det blev aldrig til noget. Men så en dag var jeg i Mississippi, omkring 130 kilometer fra ham, så jeg kørte ind til Memphis for at se ham – for første gang i mit liv, så jeg ham ansigt til ansigt, og blev overvældet af hans gæstfrihed og hans venlighed. Han stod med armene strakt ud mod mig, som brødre der endelig ses igen. Og dén dag vi mødtes indspillede vi tre sange. Han ville ikke lade mig forlade studiet. Jeg ankom klokken 11.30 og tog af sted klokken 4.25 næsten morgen. Og det blev til et album af kærlighed, et album jeg er så taknemmelig for at jeg tog tiden til at lave, for det var hans sidste album, hans sidste produktion. Jeg er meget velsignet.

Hvis du er nysgerrig efter at høre mere om indspilningen af den nye plade, hvordan det var at indspille i 50'erne og 60'erne, og om hvad der – ifølge Solomon Burke – er vigtigt i musik og i livet, så kan du læse hele interviewet her. God fornøjelse.

ANNONCE