Nyhed

Jack Whites kone turde ikke spille sin musik for ham

I dag udgiver Karen Elson sit debutalbum "The Ghost Who Walks", og GAFFA har talt med hende

Har man et naturligt forspring, eller skal man snarere løfte et tungere åg, når man vil springe ud som sanger og samtidig deler adresse med en af rockens mest respekterede artister? I Karen Elsons tilfælde var det det sidste, der gjorde sig gældende, for hun var nærmest panisk angst for at lade gemalen Jack White høre den musik, hun havde arbejdet på over en årrække. Nu var der også lidt at leve op til, når man danner par med manden, der af engelske Uncut Magazine blev udnævnt som det sidste årtis vigtigste kunstner takket være bands som The White Stripes, The Racounteurs og The Dead Weather.

– Jeg var skræmt for at lade ham høre musikken, for selvom vi er gift og har børn sammen, så kommer vi fra hver vores verden, så jeg var meget tøvende med at lade ham høre det. Han er jo den professionelle, hvor jeg bare er nybegynder, fortæller Elson fra telefonen hjemme fra Nashville og forsætter:

– Jeg havde egentlig også tænkt, at jeg skulle lave pladen helt uden hans medvirken og indblanding. Men da jeg så spillede et par sange for ham, indså jeg, at det ville være en skam ikke at drage nytte af vores forhold. Vi er trods alt gift, og hvorfor skulle der ikke kunne komme smuk musik ud af det?

Og således endte det med at White indtog rollen som producer og trommeslager og endvidere selv udsender debutalbummet "The Ghost Who Walks" på Third Man Records. Albummet udkommer i dag.

Læs hele GAFFAs interview med Karen Elson.

ANNONCE