Nyhed

Jack Whites kone på vej med debut

Jack har en kone. Hun hedder Karen Elson, og hun kan selv.

Indtil for nylig har modellen Karen Elson været kendt for sin velformede krop og læber. Nu bliver hun måske også snart kendt for de toner, der kommer ud mellem disse læber.

Hendes debutalbum indeholder 11 originale numre, der alle er skrevet, efter at Karen i 2005 flyttede fra New York til Nashville. Og her, i countrymusikkens vugge, opdagede Karen, at en masse melodier rumsterede i hovedet på hende.

Så hun begyndte at skrive sange, samtidig med at hun tog sig af sine to børn. De fleste af sangene blev skrevet i et skab i hendes soveværelse, hvor hun i ny og næ kunne få lidt ro for ungerne.

Da Karen, efter lang tid, fandt modet til at spille sine sange for sin mand, Jack, var hans reaktion omgående: "Lad os gå i studiet".

I studiet fik de hurtigt sammensat et band med Rachelle Garniez på harmonika og kor, Jack Lawrence fra Dead Weather på bas, My Morning Jackets Carl Broemel på pedal-steel guitar og Jack Whites White Stripes-kollega og eks-kone Meg Whites nye mand Jackson Smith (i øvrigt søn af Patti Smith) på guitar. Manden Jack White satte sig skiftevis i producerstolen og trommestolen.

Udover hendes 11 originale numre lagde Karen også et cover af Garniez's "Lunasa" i ovnen, og inden for få uger havde hun materiale nok til et album.

Som prikken over i'et har den grafiske kunstner Rob Jones stået for albummets visulle udtryk.

Albummet indeholder følgende numre:

01. The Ghost Who Walks   
02. The Truth Is The Dirt
03. Pretty Babies
04. Lunasa
05. 100 Years From Now
06. Stolen Roses
07. Garden
08. Cruel Summer
09. The Birds They Circle
10. A Thief At My Door
11. The Last Laugh
12. Mouths To Feed

"The Ghost Who Walks" udkommer i USA den 25. maj på Third Man/XL Recordings.

ANNONCE