Nyhed

Stumfilm med Spejderrobot

Jeanne D'Arc kommer på det store lærred med jazz, electronica og klassisk klaver til

I 1928 skabte den danske filminstruktør Carl Th. Dreyer stumfilmsklassikeren "Jeanne d'Arcs lidelse og død", som siden er blevet rost for sin banebrydende redigering, kompromisløse nærbilleder og Maria Falconettis hudløse hovedrollepræstation. Nu skal forskellige eksperimenterende jazz-, electronica- og rockmusikere prøve kræfter med de sorthvide billeder og spille live, mens filmen om den franske martyr kører på lærredet.

En af dem er Spejderrobot, som snart er pladeaktuel med sit andet album, "Manden Med De Usynlige Hænder". Hans støvede og sfæriske dub-landskaber udgør det ene af de to elektroniske soundtracks, som arrangementet byder på. Det andet kommer fra den mere technoinspirerede musiker Mikkel Metal.

Jeanne d'Arc kan også opleves med jazz i baggrunden fra Little Red Suitcases, med Ida Bach Jensens eksperimenterende kontrabas eller med tidligere Raveonettes-guitarist Manoj Ramdas. Desuden vil pianisterne Ronen Thalmay og Lars Boutrup akkompagnere fem af dagene.

"Jeanne d'Arcs lidelse og død" vises i Cinemateket i København mellem den 14. og 25.maj, og Spejderrobots album "Manden Med De Usynlige Hænder" udkommer den 17.maj.


ANNONCE