Nyhed

Wavves tager nyt album til Danmark

Der er annonceret udgivelses- og turnédatoer fra det californiske noise-pop-band

Californiens svar på Pete Doherty vender tilbage med sit tredje studiealbum, efter hvad der rimeligvis må kaldes en tiltrængt pause fra rampelyset, og det bliver et noget anderledes udspil end de to første. Den nye plade kommer til at hedde "King Of The Beach", og er, i modsætning til tidligere udspil, rent faktisk kommet til verden i et studie, nemlig Sweet Tea Recording i Oxford, Mississippi, og med ingen ringere end Dennis Herring som producer. Herring stod også bag de to seneste udspil fra Modest Mouse, og er kendt som noget af en perfektionist, og samarbejdet har tilsyneladende heller ikke været helt problemfrit. I pressematerialet udtaler frontmanden Nathan Williams:

"Der var helt klart nogle "jeg har lyst til at kvæle dig"-øjeblikke, men når man ikke vander udspillet ud med en masse lort og baggrundsstøj, er det meget sværere at indspille en plade, fordi du ved, at alting vil kunne høres helt klart. Du kan ikke lave overspringshandlinger. Der er gjort meget mere ud af denne her plade, end der er af de tidligere Wavves-plader."

Lyden skulle også have taget nye drejninger, når det kommer til inspirationskilder. Grundelementet bliver stadig 60'ernes solskins-soul, men med elementer af psykedeliske studieeksperimenter. Trods den optimistisk-lydende titel loves det også, at selvhadet, som altid har skinnet tydeligt igennem på mange af Wavves' numre, stadig er intakt i lyrikken. Williams udtaler om valget af sangtekster i tidligere og nye numre:


"Jeg tror, alle har det sådan nogle gange. Jeg ved, at alle har det sådan nogle gange. Du er en fucking løgner, hvis du ikke har. Det ville ikke give nogen mening, hvis jeg havde det på en bestemt måde og ikke skrev om det. Der er sange, der handler om at hade mig selv, men der er også sange om at køre i en bil med en ballon, og om at spille Nintendo."

Som mange sikkert husker, forlod Williams' trommeslager ham sidste år, da han opførte sig uheldigt under en koncert på Primavera Sound Festival i Spanien sidste år. Williams havde indtaget en cocktail af Ecstasy, Valium og Xanax, og brugte derfor koncerten på at brokke sig over lydmanden, gøre nar ad publikum og skændes med trommeslageren Ryan Ulsh. Nu har Williams fået to af afdøde Jay Reatards gamle bandmedlemmer med sig i truppen, nemlig Billy Hayes og Stephen Pope, der også medvirker på det nye album.

"King Of The Beach" er på hylderne mandag den 2. august. Der er i øvrigt offentliggjort en række koncertdatoer, heriblandt en i København onsdag den 28. juli, men hvilket spillested der skal huse Wavves, og på hvilket klokkeslet foreligger der endnu ingen information om på spillestedet The Gun Club på Amager.


ANNONCE