Nyhed

Angie Stone er klar til dansk koncert

Den store soulsangerinde lover en fest i Amager Bio – og at hun kommer ned i merchandiseboden

Pigerap-gruppen The Sequence blev i 80'erne startskuddet på Angie Stones lange karriere, der først rigtig tog fart, efter at hun i 1999 udgav sin solodebut "Black Diamond", der bød på såkaldt neo-soul – moderne, primært håndspillet soul som en modvægt til den mere strømlinede r&b-scene. "Black Diamond" fik fremragende anmeldelser og er blevet fulgt op af yderligere fire album. Nu kommer den 48-årige diva igen forbi landet, denne gang med albummet "Unexpected" i ryggen, når Amager Bio åbner op for en soulfest 15. marts.

GAFFA fangede Angie Stone på landevejen på vej til Danmark for at tjekke hendes formkurve og høre lidt om det nye album.

Hvordan er turen gået?

– Den er gået fint, bortset fra at vi har måttet aflyse tre koncerter i USA på grund af den kraftige snestorm, vi havde for nylig. Vi spiller dem i stedet i april. Folk kan tilsyneladende godt lide det nye album. Hvordan er vejret i Danmark?

Det har faktisk sneet i to måneder i træk, men det har ikke været helt så slemt som i USA, og nu er sneen omsider ved at smelte.

– Nå for søren. Jeg håber da, sneen er væk, når jeg kommer.

Det tror jeg, den er. Hvad kan vi forvente os af koncerten?

– Ja, Angie er Angie, det kan jeg jo ikke lave om på. Jeg spiller en masse nye sange og en masse gamle, og jeg kan love, at der bliver gang i den. Folk kommer til at få en fest. Vi er to guitarister, en bassist, en keyboardspiller, tre korsangere og så mig, fortæller Angie Stone.


Jeg har lige en lille anekdote. Da du spillede på Train i Århus i 2008, gav du autografer i merchandiseboden bagefter. En af dem, der kom og snakkede med dig, så jeg, var den pige, der blev nummer to i den danske X Factor-konkurrence. Hun hed Laura. Hvad synes du om at være en inspiration for X Factor-stjerner?

– Åh, det vidste jeg ikke, gid nogen havde fortalt mig det. Men det var da dejligt, at jeg kan inspirere folk. Jeg har i øvrigt fået nye varer på hylderne i merchandiseboden, og jeg skal nok komme ud og sige hej.

 

Læs en længere udgave af interviewet


 

Der er stadig ledige billetter til koncerten i Amager Bio 15. marts på GAFFA Live

ANNONCE