Nyhed

Curtis Stigers på Copenhagen Jazzhouse

Sang- og saxofonist-ekvilibristen Curtis Stigers spiller fem aftener i København i denne uge

Curtis Stigers, en af popjazzens store drenge, indtager nu scenen i Copenhagen Jazzhouse fem aftener i træk. Og den både underholdende, charmerende sanger og saxofonist har fire andre rødder med.

Det var pophittet "I Wonder Why" der i 1991 kickstartede Stigers professionelle løbebane med over to millioner solgte albums. Han medvirkede også på soundtracket til filmen "The Bodyguard".

Curtis Stigers vej ind i musikken gik dog via blues og jazz. Især Gene Harris fik betydning for Stigers. Harris tog en ung Stigers under sine vinger på den lokale jazzklub i hjembyen Boise, i det vestlige USA. Det blev også selvsamme Gene Harris, der gav Stigers lyst til at vende tilbage til jazzen, da han i 1995 inviterede sin nu berømte elev til at synge på sit album "Down Home Blues".

Curtis Stigers sidste album, "Lost In Dreams" udgivet på Universal Music/Concord Records sidste år, fik dengang 4 stjerner af GAFFAs Ivan Rod, der begejstret skrev "Curtis Stigers er med sin vokale tyngde ved at overtage den scene, Frank Sinatra forlod for år tilbage."

Hvis det er rigtigt, er det nok af oplevelse værd at dukke op på Københavns skønne spillested en af disse dage. Med sig har Curtis Stigers en kvartet bestående af Jon 'Scrapper' Sneider på trompet, Matthew Fries på klaver, Cliff Schmitt på bas og Keith Hall på trommer.

Den første af de fem koncerter er i morgen. Dernæst følger de andre lige i hælene; tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i denne uge. Og det er på Copenhagen Jazzhouse.

ANNONCE