Nyhed

Curtis Stigers til Koncerthuset

Den amerikanske sanger og jazzsaxofonist gæster Koncerthuset onsdag den 17. oktober

Den populære amerikanske jazz-sanger Curtis Stigers udgav sit tiende album i rækken med titlen "Let's Go Out Tonight" den 24. april, og det er med det nye album og en lang række hitsingler i bagagen, at han indtager Koncerthuset onsdag den 17. oktober.

Stigers har igennem en del år været en af de mest originale nulevende jazz-sangere, hvor han med sin genkendelige stemme går nye veje og udvider grænserne for konventionel jazz. Man kan kalde det for Stigers' speciale at sammenbringe forskelige genrer, således at de danner en ny mening og ny lyd gennem hans egen fortolkninger.

"Jeg vil gerne følge i fodsporene af mine helte. Det er, hvad Ella og Billie Holiday gjorde. Det er hvad Sinatra og Nat Cole gjorde. Det er endda, hvad Miles og Coltrane – og næsten alle de store jazz-kunstnere – har gjort. De har taget deres generations populære sange og skabt noget nyt ud af dem", fortæller Stigers.


Et liv med jazz

Stigers startede på sin musikkarriere som teenager, hvor han spillede i forskellige jazz-, rock- og bluesgrupper, og da han gik i high school modtog han undervisning i klarinet og saxofon. Den musikalske jazz-inspiration kom fra jamsessioner sammen med Gene Harris, som tog Stigers under sine vinger på den lokale jazzklub i hjembyen Boise. Stigers udgav singlen "Swingin' Down At Tenth And Main", som er en hyldest til netop de jamsessioner sammen med Harris. 

Efter at have flyttet til New York for at prøve lykken fik Stigers kontrakt med Arista Records, hvor han udgav det selvbetitlede og multiplatin-sælgende debutalbum i 1991. Hans bløde stemme og blandingen af soul og rock var med til at give ham popularitet, samt mulighed for at optræde sammen med Elton John, Eric Clapton, Prince, Rod Stewart og mange andre. Derudover deltog Stigers også på soundtracket til filmen "The Bodyguard" fra 1992 med Nick Lowe-sangen "(What's So Funny 'Bout) Peace, Love, And Understanding".


Stigers nyder også stor popularitet i Danmark, hvor han sidste år var med til at fylde Jazzhouse seks aftener i træk. Nu vender han igen tilbage til Danmark, hvor han gæster Koncerthuset den 17. oktober.

Billetter til koncerten den 17. oktober i Koncerthuset kan købes her

ANNONCE