Nyhed

Evanescence er tilbage i studiet

Det tredje album fra Amy Lee og hendes nye kumpaner er for alvor ved at tage form, med hjælp fra blandt andre produceren Steve Lillywhite

Efter fire års pause er frontfigurine, forsanger og sidste oprindelige medlem af Evanescence, Amy Lee, vendt tilbage til studiet for at indspille et nyt album, der ifølge hende selv viser en helt ny side af bandets stil. Hun har hentet inspiration fra bands som Depeche Mode, Massive Attack, La Roux og MGMT, hvilket har resulteret i et langt mere elektro-præget lydbillede. Det fortæller hun i et interview med Rolling Stone:

"Mange af de bands, der altid har inspireret mig, er kommet lidt mere i spil. Der er meget, der slet ikke lyder som Evanescence, men hjertet i bandet er der endnu. Det her er en virkelig, virkelig rytmisk drevet plade. Så der er tonsvis af tromme-programmering, der bliver fusioneret med live-trommer; trommer som vi lejer for en enkelt dag, eksempelvis japanske taiko-trommer."

Den elektroniske lyd er skabt i samarbejde med Lees gamle ven, trommeslager og producer Will Hunt, ikke at forveksle med Evanescences anden trommeslager med navnet Will Hunt, der blev udnævnt som live-erstatning for Evanescences trommeslager Rocky Gray, da både han og gruppens lead-guitarist, John LeCompt, blev afskediget fra gruppen i 2007 kort før en turné. Den nye Hunt og Amy Lee har brugt det meste af 2009 på at skrive sange sammen, og Lee fortæller at den nye, elektroniske lyd i høj grad kommer fra ham.

"Den lyd og indflydelse, han sætter på bordet - programmerede, ydre rum-agtige og fantastiske lyde, som man ikke engang kan genkende. Jeg gik igennem en periode, hvor jeg ikke rigtig vidste, om det var tid til at gå solo, eller om jeg skulle i gang med at lave film-soundtracks eller hvad. Da vi så begyndte at skrive sammen, indså jeg at det her virkelig er Evanescence."

Ud over en ny besætning har Amy Lee i øvrigt hentet den Grammy-vindende producer Steve Lillywhite (The Rolling Stones, Talking Heads, Morrisey og U2) ind bag knapperne som co-producer. Hun fortæller om samarbejdet med Lillywhite:

"Han er ikke den slags producer, der forsvinder det meste af dagen, og så kommer tilbage for at se, hvad vi har gået og lavet. Han er en del af holdet - en stor del af holdet."

Den nye plade har endnu ikke fået titel eller en konkret udgivelsesdato, men den forventes dog at være færdig i løbet af 2010.

 

ANNONCE