Nyhed

Gorillaz er på engelsk klubturné

Den animerede supergruppe har masser af gæster med til en række koncerter, der kun er for fans

Der skal ikke herske tvivl om, at det er et stort scoop for Roskilde Festival at kunne præsentere den ene af kun to festivalkoncerter med Gorillaz i år. Det er umuligt at forudsige, hvad Damon Albarn og hans musikalske kumpaner vil byde ind med til koncerten, men man kan dog få en fornemmelse af, hvad der er i vente til de koncerter, gruppen lige nu spiller for deres fans.

Bandet annoncerede tidligere på måneden seks engelske klubkoncerter, og ifølge Pitchfork byder de på et hav af gæster. Kernen i den turnerende udgave af Gorillaz er Damon Albarn samt The Clash-medlemmerne Mick Jones og Paul Simonon. De får følgeskab af rapperen Mos Def, Gruff Rhys-frontmanden Super Furry Animals, De La Soul, Bobby Womack, Shaun Ryder fra The Happy Mondays, rapperne Bashy og Kano, den svenske gruppe Little Dragon og The National Orchestra For Arabic Music.

Det må mildest talt beskrives som en imponerende samling musikere, der undervejs bakkes op af film og animationer leveret af Jamie Hewlett.

Udover de seks koncerter for medlemmer af Gorillaz' fanklub, så spiller gruppen to jobs i slutningen af april i spillestedet Roundhouse samt på den amerikanske Coachella-festival, inden de 1. juli går på scenen i Roskilde.

ANNONCE