Nyhed

Gorillaz ligger nummer et

”Plastic Beach” debuterer på en førsteplads og vipper Seebach af pinden

Eddy Grants plagiatanklage til trods er tegneseriebandet Gorillaz strøget direkte ind som nummer et på den danske albumhitliste. "Plastic Beach" har således frarøvet Rasmus Seebach hans langvarige førsteplads; en præstation, end ikke Johnny Cash har kunnet klare.

Blandt listens andre nyheder finder vi danske Rasmus Nøhr og hans "Fra Kæreste Til Grin," der er gået ind på en flot fjerdeplads, lige under førnævntes "American VI: Ain't No Grave". Troels Abrahamsens "Blck" lægger ud på en 16. plads, mens Amy Macdonalds "A Curious Thing" debuterer som nummer elleve, lige under The Rumour Said Fire, og foran Sade, der i denne uge er væltet ned af listen, fra en femte- til en tolvteplads.

Deres fald overgår dog ikke Katos "Discolized", der i denne uge markerer sig som listens største nedtur. Hele 21 pladser er den talentfulde dj's debut gået ned, og sidste uges sjetteplads er nu blevet til en 27'er.

Den danske supergruppe Daltons comebackplade har til gengæld oplevet stor fremgang. "Tyve Ti" har flyttet sig fra en femtendeplads, op til sjettepladsen under Kashmirs "Trespassers". Måske fordi Dalton for tiden er på turné.

Også Flemming Bamse Jørgensens seneste udspil "Tæt På" er gået betydeligt frem. Han lå i sidste uge på 22. pladsen, men er nu rykket op til en ottendeplads foran Nephews "Danmark Denmark".

ANNONCE