Nyhed

Mutya Buena søger ejerskab på Sugababes

Retten til at kalde sig Sugababes kan blive genstand for retslig tvist blandt tidligere og nuværende medlemmer

Nogle pigegrupper skifter medlemmer, som vi andre skifter underbukser, og faktisk har udskiftningen i britiske Sugababes været så stor, at der ikke længere er nogen af de oprindelige medlemmer tilbage bag navnet. Og netop navnet kan godt gå hen og blive et problem for de tre piger, der i øjeblikket kalder sig Sugababes. I hvert fald hvis det står til Mutya Buena, der var en af de oprindelige tre piger i gruppen. Hun har nemlig søgt om ejerskab af navnet, og forsøger dermed at sikre sig retten til at udgive plader og dvd'er samt sælge merchandise i Sugababes' navn.

Ifølge et af de aktive Sugababes-medlemmer, Heidi Range, er det pladeselskabet Universal, der har retten til navnet, og at de tre nuværende medlemmer igennem selskabet har retten til at optræde og sælge under det. Eftersom det ikke står ganske klart, om det er Universal, eller pigerne selv der har startet gruppen, skulle der faktisk være en god chance for, at de tre tidligere medlemmer kan vinde sagen, siger en copyright-advokat, BBC har spurgt til råds i sagen:

"Dette (ansøgningen, red.) rejser spørgsmålet, hvem skabte Sugababes? Blev de sammensat af pladeselskabet, og hvilken aftale blev sat i stand omkring hvem der faktisk ejede navnet til at starte med? Enhver kan ansøge om patent på et navn, hvis ingen anden har patent på navnet. Men hvis nogen kan bevise, at de har bagudrækkende ret til det navn, kan vedkommende sætte sig imod den ansøgning."

De tre piger, der lige nu bruger Sugababes-navnet, udgiver en plade på mandag den 8. marts med titlen "Sweet 7". Den skulle egentlig være udkommet i oktober sidste år, men da det sidste oprindelige medlem af gruppen blev afskediget, måtte udgivelsen udskydes. Det vides ikke, om Mutya Buena har tænkt sig at bruge navnet til at udgive nye plader i Sugababes' navn. Hendes sag er i øjeblikket under behandling.

ANNONCE