Nyhed

Spot er klar med jazz og dub

Festivalens verdens-, jazz-, og folkemusikindslag er nu blevet offentliggjort

Spot Festival arbejder hvert år sammen med JazzDanmark, World Music Denmark og Folkemusikkens Fællessekretariat om også at holde et fokus andetsteds end rocken og poppen. Organisationerne er i tæt kontakt med deres respektive scener, og igennem samarbejdet kan festivalen i Århus også præsentere tidens mest interessante upcommers fra disse genrer.

I år sender JazzDanmark blandt andre Grammofunch, der sidste år til Danish Music Awards Jazz blev kåret som årets crossoverudgivelse, og Wazzabi, der blander og blender musik fra hele verden i en særlig electronisk jazz med blandt andre Shaka Loveless på vokal.

World Music Denmark præsenterer Djosos Krost, Bjonko og Danjal. Førstnævnte er en duo bestående af den danske dubfader Pharfar og Filip Nikolic alias Turbotito. Bjonko Stosic stammer oprindeligt fra Makedonien, men bor nu i København, hvor han har skabt bandet "Copenhagen Chalgija," der spiller Balkan-bryllupsmusik. Danjal har boet overalt i verden, og det har skabt hans særlige manisk-barbariske piratrock, der er evigt omskiftelig og uklassificerbar.

FFS, Folkemusikkens Fællessekretariat har i år fem navne på plakaten. Det er blandt andre Catbird, der jo er folkets egen Annisettes datter, Billie, i forening med multiinstrumentalisten Frank Hasselstrøm. Habadekuk er dansk folkemusik med fioler, tramp og klap, mens duetten Tim Lothar & Peter Nande rykker længere ud på landet og tilføjer mundharpe og amerikansk countryvokal.

Ydermere er Hal og Nicolaj og Tobias Stenkjær blandt folkemusikkens vogtere på festivalen i maj.

Billetter på GAFFA Live

ANNONCE