Nyhed

Cut Copy klar med albumtitel

"Zonoscope" er titlen på Cut Copys tredje album. Albummets artwork er også færdigt.

Tidligere i år lagde det australske band Cut Copy nyt materiale ud på sin hjemmeside som en smagsprøve på deres kommende album. Nu har bandet imidlertid offentliggjort både artwork og den endelige udgivelsesdato, som bliver den 7. februar 2011.

Det tredje album fra trioens hånd kommer til at bære titlen "Zonoscope", og den er indspillet i et stort varehus i Melbourne, som man har kunne følge med i på bandets YouTube-profil. Bandet er blevet fulgt af filmproducer-duoen Krozm, som netop har gjort andet klip fra deres dokumentar om Cut Copys indspilninger tilgængelige via Spin.

Cut Copy havde deres internationale gennembrud med albummet "In Ghost Colours" fra 2008, som blandt andet modtog imponerende fem stjerner af GAFFAs anmelder Mikkel Elbech, der kaldte albummet for "subtile synth-eskapader", og de følger nu op med albummet "Zonoscope", der skal bygge videre på bandets succes.


Coveret er et print af den japanske montage-kunstner Tsunehisa Kimura, der også har stået bag Midnight Oils album "Red Sails In The Sunset" fra 1984. Tim Hoey (guitarist, bassist med mere) udtaler til det amerikanske magasin Spin om albummet:

"Vi bruger alle mulige slags elektroniske instrumenter, flere synthesizers, computere, alt sådan noget, men i kontrast til mere organiske lyde, mere organisk perkussion. Siden Dan (Whitford, frontmand i Cut Copy red.) faldt over billedet for et par måneder siden, har han holdt ved det, og følte at det samlede det udtryk op vi gerne ville ud med."

Hoey beretter desuden om indspilningerne i Melbourne-varehuset:


"Der var ikke noget internet der, næste ingen varme, ingenting, kun fucking industri-Melbourne. Vi vidste, at vi kunne gå derind uden at føle noget pres. Vi var bare låst inde helt selv, og vi kunne ikke have fået det til at lyde, som det lyder uden at være der."

Om bandet kan følge op på roserne fra 2008, skal blive spændende at høre den 7. februar, hvor "Zonoscope" udkommer Modular Recordings.

ANNONCE