Nyhed

Guide: 12 koncerter, du skal opleve i december

GAFFA guider dig igennem udvalget af koncerter i julemåneden

Hvis du trænger til et break fra juleræset og madoverload, så er der selvsagt mulighed for at afveksle med musik og fadøl i december. Vi guider dig igennem en række koncerter på dansk grund. Både danske og udenlandske, unge og mere erfarne kunstnere er repræsenteret, så der er rig mulighed for supplere julehyggen med en musikalsk oplevelse, selvom decembers koncertkvote falder drastisk i slutningen af måneden, grundet den forestående højtid. 

5. december, GAFFA Prisen, Bremen Teater, København, klokken 20.00 (udsolgt)

På torsdag løber årets GAFFA-Prisen af stablen. Desværre er det ikke muligt at se showet i tv, så er du en af de heldige, der har erhvervet sig billet, så kan du glæde dig til at opleve navne som Ulige Numre, NOAH, Sebastian Lind, Specktors, Jonny Hefty & Jøden, Folkeklubben, Go Go Berlin, Kira Skov, Förtress vs. Nelson Can, Ponyblod, Marvelous Mosell og Anders Breinholt som vært. Du kan følge udviklingen på vores Facebook-, Twitter- og Instagram-profil fra klokken 18.30 og hele aftenen. Vi lover at være de første til at fortælle, om scenetæppet sætter sig fast igen og afsløre, hvem der vinder de eftertragtede statuetter. Brug #gaffaprisen2013, hvis du vil være med i samtalen.   

5. december, Kurt Vile & The Violators (billedet), Store Vega, København, klokken 20.00

For tredje gang i år besøger Kurt Vile og hans Violators København. Konstellationen besøgte i maj måned både Amager Bio og VoxHall, hvor han netop havde udgivet sit seneste album "Wakin on a Pretty Daze". Med lidt flere koncerter i ryggen bliver der denne aften igen mulighed for at høre Vile og hans nye album. "Wakin on a Pretty Daze" er Kurt Viles femte soloalbum og opfølgeren til det roste "Smoke Ring for My Halo" fra 2011. Albummet har fået meget ros og er blandt andet blevet kategoriseret som "Best New Music" af amerikanske Pitchfork. Den Philadelphia-fødte Vile har tidligere været en del af gruppen The War on Drugs, som han var med til at danne i 2005, men forlod i 2008 for at satse på en solokarriere.

5. december, Pretty Maids, Amager Bio, København, klokken 20.00

Det utrættelige danske hardrockband Pretty Maids udgav den 22. marts i år deres 14. studiealbum, "Motherland," der fik fire stjerner med på vejen af GAFFAs Keld Rud. Albummet udkom i hele Europa via det italienske selskab Frontiers Records og herhjemme i samarbejde med Target Distribution. Pretty Maids blev dannet helt tilbage i 1981 i Horsens og albumdebuterede i 1984 med "Red, Hot And Heavy". De har gennem årene haft pæn succes i ind- og udland, ikke mindst Japan. En aften i rockens tegn. Se flere datoer her.   

5. december, Liserstille, Train, Aarhus, klokken 20.00

Drengene fra Liserstille lægger vejen forbi både Train i hjembyen Aarhus den 5. december og Pumpehuset i København den 6. december, når de giver et par stort opsatte releasekoncerter for deres minialbum "Flight Of Belljár," der udkom den 16. september. Udgivelsen er blevet tildelt fire stjerner af GAFFAs Pelle Sonne Lohmann, som skrev: "Bandets voldsomt bombastiske lyd og teatralske udtryk besidder et uendeligt dramatisk snit, der klæder en apokalyptisk skildring som denne temmelig perfekt. Lis Er Stille er blot blevet bedre med årene." Forvent et sceneshow af format.

7. december, P6 Beat Rocker Koncerthuset, København, klokken 20.00

For andet år i træk afholdes "P6 Beat rocker Koncerthuset," hvor radiokanalen præsenterer et line-up af topaktuelle kunstnere for et stort musikelskende publikum. På bedste festivalvis indtager de forskellige kunstnere alle fem scener i Koncerthuset, og så kan publikum selv vælge, hvem de vil opleve. Aftenen byder blandt andre på aktuelle P6 Beat-kunstnere som Baby In Vain, De Høje Hæle, The Minds Of 99, Hymns From Nineveh (solo), Spids Nøgenhat, Ponyblod, Kirstine Stubbe Teglbjærg og Troels Abrahamsen, Jonathan Johansson, Ulige Numre, Peter Sommer, WhoMadeWho, Kenneth Bager og Djuna Barnes, og så vil Sune Wagner fra The Raveonettes og Steen Jørgensen fra Sort Sol indgå i et musikalsk samarbejde specielt til aftenen.

7. december, Musikken Anbefalet, Radar, Aarhus, klokken 20.00

Hvilken musik hører musikeren? Tre århusianske acts giver koncert på Radar og fortæller om deres egne inspirationskilder til en kombineret koncert og plademesse. De kalder det Musikken Anbefalet, og du kan opleve den socialrealistiske singer-songwriter Telestjernen, der netop har udgivet den roste hjemstavnsplade "Populærmusik Fra Øster Tørslev,", The Boy That Got Away, der har benene solidt plantet i henholdsvis 70'ernes rock og 90'ernes grunge og har høstet anerkendelse de senere år, og endelig Bunker. En dugfrisk konstellation fra den aarhusianske scene. Med rod i indie-rocken og singer-songwriter traditionen skaber de en blanding af romantiske og energiske dansksprogede sange. Tre navne ud over det sædvenlige, samlet på ét sted. 

10. december, Oh Land – GAFFA Library Sessions, Frederiksberg Bibliotek, klokken 19.00

Danske Nanna Øland, der har fået stor dansk og international succes under kunstnernavnet Oh Land, er næste navn på programmet til GAFFAs initiativ GAFFA Library Sessions, der foregår på Biblioteket Frederiksberg under styring af Henrik Tuxen. Her kan du opleve sangerinden til en interviewsession og en mindre koncert. Du kan i øvrigt opleve Oh Land til fuldlængdekoncerter flere steder i landet. Se datoerne her. 

10. december, The Lumineers, Store Vega, København, klokken 20.00

The Lumineers er blevet sammenlignet med navne som Band Of Horses, Mumford & Sons og Fleet Foxes. GAFFAs anmelder Rune Schlosser tildelte deres debutalbum fire stjerner og skrev blandt andet: "Trioen har i Wesley Schultz en skarp lead-vokal, der samtidig har åbenlyse svagheder, men netop derfor fremstår den troværdig og veludtalt. Gruppens stil, der svinger mellem at være meget folk og så netop folkrock, fungerer rigtig godt – langt hen ad vejen. Står originalitet som et afgørende parameter, så har gruppen et stykke vej, men ikke desto mindre skriver de nogle gode tekster om politik, kærlig og savn."

13. december, Cut Copy, Lille Vega, København, klokken 22.00

Den 5. november udkom Cut Copys fjerde studiealbum "Free Your Mind," som bandet hen over sommeren på hemmelighedsfuld vis udgav nyt materiale fra. Der har ellers været stille omkring kvartetten, siden de tilbage i 2011 udgav "Zonescope." Deres gennembrudsalbum "In Ghost Colours" fra 2008 modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Mikkel Elbech, der kaldte albummet for "subtile synth-eskapader."

13. december, Kim Cesarion, Koncerthusets Studie 2, København, klokken 20.00

Det svenske pop-håb Kim Cesarion gæster denne aften Koncerthuset. I starten af året blev han P3's Uundgåelige med singlen "Undressed" og udgav senere andensinglen "Brains Out." Det svenske stjerneskud har skrevet pladekontrakt på verdensplan og er allerede spået en gylden karriere. Debutalbummet bliver sendt på gaden i starten af 2014. Den 23-årige sanger kører den poppede stil med et touch af r&b. Han lader sig inspirere af helt store stjerner som Prince, Stevie Wonder og D'Angelo, og flere medier er endda gået så langt som at kalde ham "en moderne Prince."

14. december, Magtens Korridorer, Store Vega, København, klokken 20.00

Det flittigt turnerende københavner-orkester Magtens Korridorer gæster seks byer i Danmark i julemåneden. Se flere datoer her. De var stort set hele kongeriget rundt på deres sommerturné, men giver altså de mange danske fans mulighed for at op- eller genopleve deres liveshow. Magtens Korridorer er garanter for energiske liveshows, og sidste gang Train i Aarhus fik besøg af rockorkesteret, kvitterede GAFFAs anmelder med fem stjerner under overskriften "Danmarks bedste liveband jævnede Train med jorden i vanvittig vild koncert." 

29. december, Mads Langer Solo, Vega, København, klokken 15.00

Den 29 år gamle skibonit har siden sit debutalbum "Attention Please" fra 2006 udgivet tre andre album, hvor seneste plade "In These Waters" har budt på singlerne "Elephant" og "Heartquake" og udløst fire GAFFA-Pris-nomineringer. Albummet gik direkte ind som nummer ét på album-hitlisten og har siden modtaget guld-certificering for 10.000 solgte eksemplarer. Den yderst habile sanger er alene på scenen i denne omgang efter en festivalsommer med fuldt band. Langer spiller fem yderligere koncerter i Vega mellem jul og nytår – de er alle udsolgt.