Nyhed

Kings Of Dark Disco skriver kontrakt med Target Records

Den danske mørkemands-disko-kvartet udgiver i dag ny single, efter at de har skrevet kontrakt med Target Records

Den danske gruppe Kings Of Dark Disco har huseret i den danske undergrund et godt stykke tid, men har nu omsider skrevet under på en pladekontrakt med Target Records. I samme ombæring udgiver bandet sin første single, "Lady Libertine", der er en smagsprøve på debutalbummet, der har udgivelsesdato i februar næste år.

I en pressemeddelelse fra Target Records fremgår det, at Kings Of Dark Disco i det sidste års tid har helliget sig færdigproduktionen af debutalbummet, hvilket også har været baggrunden for de relativt få koncerter. Pladen er udarbejdet i samarbejde med Stillwalker Productions (Marybell Katastrophy, Broken Beats med flere).

Forsanger i det Århus/København-baserede band Jon Auring Grimm udtaler følgende om "Lady Libertine" singlen:


"Sangen handler om en kunstners forhold til sin muse, men hvor musen er gjort til en libertiner, hvis luner kunstneren er underlagt. Et dominansforhold, hvor kunstneren aldrig kan opnå libertinermusens gunst. Omkvædet er inspireret af en novelle af (Albert red.) Camus, hvor han netop spiller på kunstnerens splittelse imellem at være ensom og solidarisk - solidare soltaire. Men i sangen handler det også om den ensomhed, der er forbundet til at efterstræbe et libertinerideal, og hvor uopnåelig libertineren er for den, der eftertragter hende."

Kings Of Dark Disco præsenterer, ifølge pressematerialet, et lydunivers, der på én gang er dansabel pop, ligesom den besidder en kosmisk dekadence og melankoli, der gør at musikken på én gang bevæger fødderne og sindet. Skarpe minimalistiske synth-hooks, kosmiske soundscapes samlet af en stram puls. Inspirationen til musikken er således en bastardparring af fransk disco (Daft Punk, Space, Justice med flere), dekadent synthpop (New Order, OMD, Human League, Kraftwerk) samt inspirationer som David Bowie og Michael Jackson.

Hvordan det rent auditivt tager sig ud, kan du høre på singlen "Lady Libertine", der er udkommet digitalt i dag, mens debutalbummet rammer butikkerne i februar 2011 på Target Records. Se www.kingsofdarkdisco.com for mere info.


ANNONCE