Nyhed

Morningside Records fylder 10 - og lukker

Den danske indie-selskab bag Oh No Ono, Figurines, Larsen & Furious Jane og mange flere fejrer sig selv ved at dreje nøglen om

Det lille danske pladeselskab Morningside Records fylder i 2011 10 år. Det markerer selskabet med en koncert 15. april på Loppen - for derpå at lukke.

Morningside Records har i de 10 år blandt andet udgivet markante, anmelderroste og i visse tilfælde velsælgende plader med navne som Figurines (billedet), Larsen & Furious Jane, Oh No Ono, Under Byen, Jomi Massage, Speaker Bite Me, Shout Wellington Air Force og mange flere, senest Pinkunoizu. Men nu trækker selskabet stikket. Stifter og leder Jesper Brodersen, der begyndte selskabet i Århus, i nogle år drev det fra Stavanger og nu er flyttet til København, udtaler:
 
"Det har været fantastiske 10 år for os at være pladeselskab i. De sidste 10 års arbejde med dansk musik har givet stor mening. Vi har kunnet dyrke en stor kærlighed til guitarer og stemmer og et idiosynkratisk forhold til synthesizere."
 
"Ambitionen har hele tiden været at finde den bedste musik, skabt af gode mennesker, og at finde ud af, hvordan vi kunne trykke lidt på mainstream. Gøre den bredere - indefra og ud. Morningside Records har været med til at gøre en forskel. Det føles godt."

Musikbranchen har dog som bekendt været under ændring i de senere år i retning af mere digital musik og mindre fysisk ditto, og det har været kraftigt medvirkende til Morningsides beslutning om at lukke, fortæller Jesper Brodersen:
 
"I en årrække nu har musikken i fysisk format haft mere end svært ved at stå alene. På produktions- og distributionsniveau er der mange fordele, men på en eller anden måde er det, som om musikken bliver fortrængt fra sin centrale plads. Og at få pladerne hjem fra tryk har altid begejstret mest. Her skal Morningside Records ikke ændre sig. "I did not become someone different. I did not want to be." - som Smog synger," citerer Jesper Brodersen. Han afslutter:
 
"Lykkeligvis arbejder mange benhårdt og kvalificeret for den gode musik i Danmark i dag. Og de nye, der allerede er vokset op i en anden tid, formår at kombinere smag og hjerte med en tidssvarende praksis. Bak op om det!"
 
Lineuppen til Morningside Records' afskedskoncert bliver senere offentliggjort, men man må gå ud fra, at en lang række af selskabets kunstnere gennem tiden vil stille op og vise Morningside den sidste ære.


ANNONCE