Nyhed

Suede har best of lige om hjørnet

Dobbeltalbummet "The Best Of" udkommer på mandag

Som den opmærksomme musikfan forlængst har lagt mærke til, er et af 90'ernes største britpop-navne, Suede i år blevet gendannet og blandt andet spillede på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg - en koncert, som generelt fik gode anmeldelser, blandt andet fem stjerner i GAFFA.

Nu udgiver Suede (eller måske rettere deres pladeselskab) så, ikke helt overraskende, et "Best Of"-album. Det gjorde de også, da de i sin tid gik i opløsning, og de har ikke lavet ny musik i mellemtiden, men denne gang er der tale om et dobbeltalbum, som også rummer en række af de single-b-sider, som Suede også er kendt for, og som de også ofte har spillet live - og som i sin tid også kom på et opsamlingsalbum. "The Best Of Suede" udkommer mandag den 29. november, altså lige midt i julesalget.
 
Suede udgav deres første single, "The Drowners" i 1992 og havde allerede fra starten opbakning fra to af datidens toneangivende engelske musikmagasiner, NME og nu hedengangne Melody Maker. Det selvbetitlede debutalbum udkom året efter og blev en stor succes, og kort efter blev bandet tildelt den prestigefyldte engelske Mercury Music Prize.

Suede udgav yderligere fire studiealbum og en single-b-side-opsamling, men i 2003 gik de hver til sit. Forsanger Brett Anderson startede derpå den kortlivede gruppe The Tears med Suedes første guitarist, Bernard Butler, inden han indledte en solokarriere med mere afdæmpede plader. Plader, som ikke har været kommercielt nær så succesfulde som Suede og som også overordnet set har fået lunkne anmeldelser.
 
Danmark har været et af de lande, hvor Suede har solgt allerfleste plader, målt i forhold til indbyggertallet, og de har til dato solgt omkring en halv million album herhjemme, ligesom de har givet talrige udsolgte koncerter. Kort før deres opløsning i 2003 spillede de til Grøn Koncert, ligesom de gav dansk afskedskoncert i Vega.
 
I år blev Suede så gendannet, og i oktober tildelte det store engelske musikmagasin Q bandet "The Inspiration Award" for "radikalt at have skubbet grænserne efter at have trådt i de sko, der havde stået ledige siden The Smiths". 7. december spiller de en udsolgt koncert på O2 Arena i London.
 
Suedes nye opsamlingsalbum "The Best Of" er opdelt i to sektioner. Disc 1 er en decideret opsamling med en lang række af de største Suede-hits til dato, for eksempel "Trash", "Beautiful Ones" og "The Wild Ones". Disc 2 foksuerer på b-sider og sjældenheder og har dermed en vis lighed med opsamlingen "Sci Fi Lullabies" fra 1997. De 35 numre på albummet er blevet udvalgt og re-mastereret af bandet selv.
 
Tracklisten er som følger:


CD1:
1.     Animal Nitrate
2.     Beautiful Ones
3.     Trash
4.     Filmstar
5.     Metal Mickey
6.     New Generation
7.     So Young
8.     The Wild Ones
9.     The Drowners
10.   Stay Together
11.   Lazy
12.   Everything Will Flow
13.   We Are The Pigs
14.   Can't Get Enough
15.   Electricity
16.   Obsessions
17.   She's In Fashion
18.   Saturday Night

Cd2:
1.     Pantomime Horse
2.     My Insatiable One
3.     Killing Of A Flashboy
4.     This Hollywood Life
5.     Europe Is Our Playground
6.     My Dark Star
7.     Sleeping Pills
8.     By The Sea
9.     She
10.   Heroine
11.   The Living Dead
12.   To The Birds
13.   The Big Time
14.   The Two Of Us
15.   The Asphalt World
16.   Still Life
17.   The Next Life




 

ANNONCE