Nyhed

Tower Of Power har ungt publikum

I aften spiller det 42 år gamle funkband i Amager Bio. Stedets booker mener, at halvdelen af publikum er under 25 år.

Det californiske funk/soul-band Tower Of Power har gæstet Danmark utallige gange, og nu rammer det 42 år gamle orkester Danmark igen, nærmere betegnet i aften, 8. november i Amager Bio. Det har vi allerede skrevet om, så det er egentlig ikke nogen nyhed.

Interessant er det derimod, at Amager Bios mangeårige booker, Per Abildtrup, fortæller, at til de sidste mange koncerter har en stor del publikum til det ikke ligefrem unge orkester været under 25 år.

- Tower Of Power har været ude hos os 8 gange, og 50 procent af publikum er unge under 25 år. Faktisk ser jeg mange endda helt ned til en 15-16 år, fortæller Per Abildtrup, der efter eget udsagn har været til de fleste af bandets koncerter i Danmark. Første gang var tilbage i 1987 i Montmartre i Nørregade i København.

Hvordan ved I, hvor gamle de er? Har I spurgt dem?

- Ja, nogle af dem har vi spurgt, og vi har talt med både forældre og deres børn. Vi får mails i vores Amager-infobakke og Facebook med forespørgsler om, om man må tage børn ind til Tower Of Power - denne gang helt ned til 13 år var der én, der var - og det må man godt. Og i vores barer checker vi altid de unges alder ved køb af spiritus.

Tower Of Power er kendt for at indeholde en af verden bedst kendte blæsersektioner, der også har spillet med en lang række andre kunstnere, fra Little Feat over Elton John til Aerosmith og danske Danseorkestret, Jan Glæsel og Zapp Zapp.

Tower Of Power har gennemgået en del udskiftninger gennem årene, og flere medlemmer har været ude og inde i bandet igen, men et par af medlemmerne har dog været med siden begyndelsen i 1968, nemlig stifterne, saxofonisterne Emilio Castillio og Stephen "Doc" Kupka på henholdsvis 60 og 64 år.

Den danske trompetist Michael "Millfield" Mølhede har i øvrigt allernådigst fået lov til at spille med bandet på et enkelt nummer, "What Is Hip", til koncerten i Amager Bio. Han udtaler:

- Jeg er helt oppe i skyerne over det! Og hvis de her ældre legender synes, junior kan følge med, så får jeg lov til at spille endnu et nummer.

Den 41-årige trompetist er dog ikke uvant med at spille med internationale stjerner. Han har har således spillet med blandt andre The Temptations, Katie Melua, Mick Hucknall, Melanie C og mange flere. Michael Mølhede udgiver i øvrigt sit debutalbum "Attitude" i morgen.