Nyhed

Kurt Elling til Århus

Jazzstjernen gæster Atlas i januar og februar 2011 med Klüvers Big Band i ryggen

Amerikanske Kurt Elling er en af tidens absolut største mandlige jazzsangere, og nu kan man opleve ham i intime omgivelser, når han giver koncert på Atlas i Århus sammen med århusianske Klüvers Big Band. Det sker 31. januar og 1. februar 2011.

Kurt Elling modtog i 2010 en Grammy i kategorien "Best Vocal Jazz Album" for albummet "Dedicated To You". Tidligere er ikke færre end syv af hans album blevet nomineret til denne prestigefyldte pris. Oven i det har det anerkendte amerikanske jazzmagasin Downbeat kåret ham til verdens bedste mandlige jazzvokalist de sidste 11 år i træk.

Downbeat har blandt andet skrevet følgende om ham: "…hver af Ellings cd'er har haft vital betydning for udviklingen af den kunst, som kaldes jazz-sang. Cd'erne har vist, hvilke retninger mandlige sangere kan følge for at overskride de nyskabelser, Mel Tormé, Joe Williams, Cab Calloway, Frank Sinatra med flere i sin tid skabte".

Kurt Elling er kendt for sin markante barytonstemme, der spænder over hele fire oktaver, og for sin evne til at skrive tekster til og improvisere over instrumentale soloer, den såkaldte vocalese-stil.

Elling debuterede i 1995 med albummet "Close Your Eyes", som egentlig bare var en demo, men var god nok til at blive udsendt som et regulært album af det ansete jazzpladeselskab Blue Note - og resten er historie, som man siger.

Klüvers Big Band under ledelse af Jens Klüver - i øvrigt tidligere Danmarksmester i bænkpres - kan i 2011 fejre intet mindre 34 års jubilæum. Indenfor de seneste 3-4 år har Klüvers Big Band udgivet plader med sangerinden Cæcilie Norby, saxofonisten Jesper Thilo og senest sangerinden Veronica Mortensen – og derudover spillet med blandt andre saxofonisterne Donny McCaslin og Dick Oatts, trompetisten Terell Stafford, sangerinderne Sinne Eeg og Marie Carmen Koppel, Rolling Stones-musikerne Tim Ries og Bernard Fowler, Spyro Gyra-vibrafonisten Dave Samuels, og trommeslager i The Count Basie Orchestra, Dennis Mackrel.

Billetsalget til de to koncerter er netop begyndt via atlasaarhus.dk

 

ANNONCE