Nyhed

Pere Ubu-frontmand holder foredrag

Københavns Hovedbibliotek inviterer på fredag til foredrag med David Thomas, der vil fortælle om "The Geography Of Sound"

I denne måned kan man møde David Thomas (billedet) og Steve Ignorant på Hovedbiblioteket i København. På fredag den 8. oktober kan man høre det første foredrag, der er med frontmanden i art-punk-bandet Pere Ubu, David Thomas. Han vil afholde et foredrag med titlen: "The Geography of Sound - Fra 1877 og Edisons 'Mary Had A Little Lamb' - til Elvis Presleys 'Heartbreak Hotel'".

Thomas har tidligere holdt foredraget i Los Angeles, New York, London og Amsterdam, men det er første gang, han fortæller det i Skandinavien. Han er dog bedst kendt som frontmand i Pere Ubu, der især var aktuel i slutningen af 70'erne med nogle aldeles roste albums, og bandet har været centrale forgangsmænd for art-rock, punk-rock og garage-rock. David Thomas er i dag det eneste Pere Ubu-medlem, der har været med siden bandets grundlæggelse i 1975, og Pere Ubu var senest aktuel med udgivelsen "Long Live Père Ubu!" fra 2009.

Udover David Thomas, besøger også tidligere Crass-frontmand Steve Ignorant biblioteket. Steve Williams aka Steve Ignorant vil fortælle om sin tid på punkscenen i England i 70'erne og 80'erne. Crass er blandt andet kendt for albummet "Penis Envy" fra 1980, men var i det hele taget en stor anarkistisk aktør på den britiske punkscene. Bandet besluttede tidligt, at de skulle stoppe i 1984, og de gjorde de så. Altså et band, der i høj grad levede op, til det de sagde, og det de sang om.


Arrangementerne foregår på Hovedbiblioteket i København på fredag den 8. oktober med David Thomas, og lørdag den 23. oktober med Steve Ignorant. Begge foredrag er gratis, og du kan læse yderligere på Hovedbibliotekets hjemmeside.

ANNONCE