Nyhed

The Divine Comedy klar til dansk koncert

Vi har fanget enmandsbandet alias Neil Hannon forud for koncerten i Vega

Den 23. oktober spiller The Divine Comedy alias Neil Hannon i Lille Vega som del af en turne, der ifølge ham selv varer "fra oktober til Dommedag" og bringer ham til Danmark for første gang siden en optræden på Roskilde Festival tilbage i 1999. Koncerten bliver uden band. Det vil sige Neil Hannon og et klaver og ind imellem en guitar, ikke andet.

- For det første er det jo billigere. Nej nej, spøg til side, der er flere gode grunde. For det første er alle de nye numre komponeret på klaver, hvilket jeg normalt ikke gør, så de er grundlæggende klaversange og fungerer rigtig godt på den måde. For det andet, er det den måde mange af mine store idoler optræder på live. En af mine største koncertoplevelser er fra Randy Newman på netop den facon, fortæller Hannon og lover, at han faktisk kan spille de fleste af sine ældre sange i dette format. Faktisk har den nedbarberede opsætning fået Neil Hannon til at se med andre øjne på sit opus:

- Det er lidt spøjst, for jeg holder meget af næsten alle mine numre, men når jeg ser tilbage, er jeg mindre tilfreds med måden, mange af dem er indspillet på. Der er skræmmende megen forskel på at skrive en god sang og så få den til at lyde godt optaget. Jeg har jo haft nogle latterligt store musikalske idéer, og det er ikke altid, det har været muligt at føre dem ud i livet, som jeg havde tænkt, indrømmer Hannon, der, hvis han kunne have lave en ting fra sin 10-album lange karriere om, ville have haft flere strygere på konceptalbummet "Promenade".

- Det, og så ville jeg gerne have sunget mere rent, på alle mine album, lyder det koket fra manden, der nu gennem 20 år har holdt den sofistikerede fane højt for genren chamberpop.

Læs en længere udgave af interviewet i GAFFAs artikelsektion

Køb billetter til Vega-koncerten via GAFFA Live

ANNONCE