Nyhed

AndyOp tester live-nyt album

Den amagerkanske rapper afprøver sangene fra sit kommende album live, inden de bliver indspillet

Den Amager-bosatte, Århus V-opvoksede rapper AndyOp er på vej med opfølgeren til forrige års debutalbum "Nærmest Perfekt". Rapperen, med det borgerlige navn Andreas Seebach, har nemlig afbrudt indspilningerne til sit kommende album og er taget på turné. Han vil nemlig afprøve de nye numre live og lade publikum få indflydelse på det endelige resultat.

Det nye album er ifølge rapperen selv fuld af fest, farver og firserpop. Samtidig er det, stadig ifølge AndyOp, spækket med eftertænksomme tekster og stærke budskaber. Om han bare har det i munden, eller om der er noget om snakken, har man jo så selv muligheden for at bedømme ved AndyOps kommende koncerter.

"Stilen er meget anderledes i forhold til mit første album. Der er fart på og gang i den, og så er det slet ikke så hiphop. Det er vildt spændende og tegner virkelig godt. Jeg regner med, at det hele er klar til udgivelse i starten af det nye år", fortæller AndyOp og fortsætter med at forklare, hvorfor han har valgt at præsentere publikum for de nye sange, inden de bliver indspillet.

"Alle store virksomheder benytter sig i dag af fokusgrupper for at nå frem til det helt rigtige produkt. Jeg vil bruge publikum som fokusgruppe. Ikke for at tilpasse min lyd, men for at være sikker på, at musikken virker efter hensigten", siger AndyOp.

Den kommende måned gæster AndyOp 35 folkeskoler over hele landet. Med sig har han to musikere og en sætliste fyldt med numre, der aldrig før har været spillet live.

Det er imidlertid ikke kun skoleelever, der får mulighed for at påvirke det nye album. AndyOp spiller nemlig to gratis koncerter i Århus og København. I Århus gæster rapperen Café Lobby den 1. oktober, mens han i København lægger ruten forbi Sofiekælderen den 28. oktober. Begge koncerter begynder kl. 20.

"Jeg håber rigtigt meget at se en hel masse mennesker til de to koncerter. Det bliver intimt og intenst – og jeg kan slet ikke vente. Det er mere end et halvt år siden, jeg sidst spillede offentligt tilgængelige koncerter i Århus og København, og alt materialet er jo nyt", fortæller AndyOp.

De to koncerter bliver de eneste af slagsen, før albummet – der endnu ikke har en officiel titel – som sagt sendes på gaden i starten af det nye år.

I sin tid uddelte GAFFAs anmelder Christian Grubert tre stjerner til AndyOps debutalbum "Nærmest Perfekt" og skrev blandt andet:

"Jeg har stor respekt for, at han føler så stærkt for det, at stort set hele hans album er et opråb til hans medrappere, medmennesker og folkevalgte. Men den lejr, AndyOp repræsenterer, skal passe på, at de ikke bare bliver en modspejlende rapkliché, som de såkaldte gangstarappere nemt vil kunne pille ned."


 

ANNONCE