Nyhed

Mimas udgiver andet album

Death-indie-kvartetten står klar med redningsvestene, når deres andet album udkommer i hele Europa den 4. oktober

Den 4. oktober udkommer det andet album fra Mimas på Pad & Pen Records. Pladen har fået det betryggende navn "Lifejackets".

"Lifejackets" er opfølgeren til bandets debutalbum fra 2008 "The Worries", og den er ifølge bandets pressemeddelelse indspillet tre forskellige steder, som alle har en særlig betydning for bandet. I øvelokalet hvor sangene er blevet til, i Aarhus Lydstudie i bandets hjemby hvor de har fået hjælp af Kenn Hedegaard Eskildsen (The Broken Beats) og slutteligt også i det nye danske studie Syrland Studios, der er bygget af sanger Snævar Njáll Albertssons stedfader. "
Lifejackets" er mixet af islandske Addi 800 (Blur, Björk) og masteret af den Grammy-nominerede englænder Chris Tsangarides (Depeche Mode, Thin Lizzy, Judas Priest).

Bandet udgav allerede i 2005 deres første ep, hvorefter de blev inviteret til at spille på Roskilde Festival. Siden har bandet haft en appetit for at turnére udenlands, hvor de især har haft voksende succes i England. I sidste ende førte disse turnéer til en kontrakt med det anerkendte Oxford-label Big Scary Monsters, der udgav gruppens velanmeldte debutalbum "The Worries" i oktober 2008. I begyndelsen af 2009 blev albummet udgivet i resten af Europa gennem det franske pladeselskab Distile Records.


Debutalbummet modtog i 2008 fire stjerner af GAFFAs anmelder Erik Barkman, der kaldte bandet for "Figurines' finurlige småbrødre", og som desuden gav bandet følgende ord:

""The Worries" er altid inspirerende, men sjældent stringent: Tilløb til helstøbte kompositioner saboteres længe før målstregen, post-rock-passager får lov at overskride deres besøgstid. Alle ingredienserne til noget rigtig godt er til stede, og sandsynligvis er det kun et spørgsmål om tid, før Mimas får kabalen til at gå op. Så tjek dem ud, før det er for sent."

I kølvandet på denne udgivelse fulgte gruppens første Europaturné, der førte dem gennem Tyskland, Frankrig, Luxemborg, Belgien, Schweiz og Spanien. Bandet har spillet næsten 100 koncerter uden for Danmark og har spillet sammen med bands som Menomena, Sunset Rubdown, Mono, Why? og Caspian.
 
Kvartetten spillede på årets Spot Festival, hvor de man blandt andet havde mulighed for at høre materiale fra "Lifejackets".


Til det nye album har Mimas bedt deres fans fra hele verden om hjælp til at skabe den visuelle side af "Lifejackets" ved at få dem til at sende billeder af steder, der betyder noget helt specielt for disse fans. Dette har resulteret i en collage af billeder og steder, der både bruges konkret til selve udgivelsen og er blevet brugt som inspiration for bandet.
 

Bandet udtaler desuden, at geografi i det hele taget har spillet en stor rolle på det nye album. Inspiration fra turnéer, fra nye byer, nye bekendtskaber og landevejene har efter sigende haft en stor indflydelse på bandets udvikling og lyd. Eksempelvis refererer titlen "Vader In Burgos" til den dag, bandets elskede bus Satan afgik ved døden på en motorvej på vej til Madrid efter at have overlevet en hel turné gennem Europa. Samme dag døde Michael Jackson.

Kan du ikke vente til den 4. oktober med at høre mere, kan du allerede nu få århusianernes første single "Applications" at høre mod et tweet. Se mere info på www.mimassite.com.


"Lifejackets" udkommer den 4. oktober via Pad & Pen Records i Danmark og resten af Skandinavien, mens Big Scary Monsters udgiver i Storbritannien og berlinske Sinnbus udgiver i resten af Europa.

Mimas afholder en release-koncert i Århus på Musikcaféen den 30. september i forbindelse med udgivelsen.

Tracklisten til "Lifejackets" er som følger:


1. "Application"
 (Første Single)
2. "La Moustache Formidable
"
3. "Manflu"
4. "Sodapop Stalkers
"
5. "Rotting Rodents
"
6. "Smom
"
7. "Vader In Burgos
"
8. "Touring the Riot Scene"
9. "Relationship
"

ANNONCE