Nyhed

Dad Rocks!: Der findes god og dårlig piratkopiering

Vi har fanget albumaktuelle Snævar Njáll Albertsson i cyberspace

I bedste digitale stil fangede GAFFA islandsk/danske Snævar Njáll Albertsson på slutningen af hans nyligt overståede Island-, USA- og Englandsturné til et mail-interview, om hans debuterende alias Dad Rocks! Han har nemlig netop udgivet debutalbummet Mount Modern i soloprojektet, som han driver ved siden af den alternative aarhusianske rockgruppe Mimas. Om den teknologisk forankrede titel fortæller solisten:

- Titlen Mount Modern skal anskueliggøre sen-modernitetens udfordringer, som er et centralt tema i det tekstmæssige univers. Det er ikke ment som en klagesang om, hvor hårdt det er at være i live i denne tid. Det drejer sig mere om samfundsmæssige erfaringsdannelser, der tager udgangspunkt i de udfordringer, jeg oplever som fader, individ og musiker.

En remixkultur med fordele

Mount Modern er således også udkommet i en remix-version, som er blevet lagt ud til gratis download via Albertssons hjemmeside. Her har Dad Rocks!-fans fra hele verden fået lov til at distribuere og bearbejde værker videre via deres egne kanaler. Albertsson fortæller, at det umiddelbart kun ser ud til, at have en positiv effekt på pladesalget, og han mener, at remixernes dedikerede promovering kan være en central grund. Han slutter mailkorrespondancen af med en kommentar om kriminaliseringen af internetpirater.

- Hvis du spørger mig, så findes der to former for piratkopiering, en dårlig og en god slags. Den dårlige slags er med til at gøre livet svært for musikere og selskaber. Den gode slags er med til at sprede musikken til de helt rigtige ører. Nemlig til mennesker, der kommer til at forelske sig i musikken, og følge kunstnerens fremtidige bedrifter, og investere i kunstnerens musik og merchandise.

– Nogle undersøgelser viser, at musikentusiaster er tilbøjelige til at downloade musik ulovligt, men bruger flere penge på musik end de fleste. Med Creative Commons accepterer man denne ændring i forbrugsmønsteret, hvad angår musikforbrug. Jeg er ikke interesseret i at miste penge, men jeg accepterer, at musik bliver billigere og billigere (se eksempelvis på Spotify), og personligt har jeg ikke lyst til at kriminalisere de mennesker, der i sidste ende kan ende med at blive mine største fans.

Se den tematisk meget nærliggende video til nummeret Weapons fra Mount Modern her:

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE