Nyhed

Ny supergruppe med Sleater-Kinney og Helium-medlemmer

To medlemmer fra Sleater-Kinney, et medlem fra Helium og et fra The Minders. Det bliver til Wild Flag.

Wild Flag er navnet på en ny indie-supergruppe, der ser dagens lys. Den består af medlemmer fra både trioen Sleater-Kinney, indierockbandet Helium samt The Minders, og sammen udsender de et album til næste år.

Punkrockbandet Sleater-Kinney har holdt en pause siden 2006, hvor de besluttede at holde for at gå hver til sit på ubestemt tid. Nu ser en ny konstellation imidlertid dagens lys, som to tredjedele af selvsamme band indgår i.

Carrie Brownstein (Sanger/guitar) og Janet Weiss (Trommer) er fra Sleater-Kinney, mens supergruppen også består af tidligere Helium-frontkvinde Mary Timony og The Minders' Rebecca Cole.

Den nye gruppe har skrevet under på en kontrakt med pladeselskabet Merge, og er i gang med at indspille deres første album, som forventes at udkomme engang næste år.

De fire bandmedlemmer har allerede nogle forbindelse internt, idet Carrie Brownstein og Mary Timony har arbejdet sammen tidligere som Spells, der blandt andet udgav en ep i 2000. De to resterende medlemmer af Wild Flag kender desuden hinanden fra sideprojektet The Shadow Mortons.

Sleater-Kinney udgav syv albums mellem 1995 og 2005, varmede op for Pearl Jam og var en stor del af riot grrrl-scenens sidste periode. De har aldrig opnået massiv kommerciel succes, men er til gengæld blevet lovprist af flere kritikere som et af de bedste rockbands fra 1990'erne.

Det sidste medlem af Sleater-Kinney, Corin Tucker, udgiver desuden solo-albummet "1,000 Years" den 5. oktober.


Helium udgav to roste albums i midten af 90'erne før de gik i opløsning i 1998.

Wild Flag spiller en række koncerter på den amerikanske vestkyst i november, og dem kan du læse yderligere info om på bandets Facebook-profil.

ANNONCE