Nyhed

Roky Erickson gæster Vega

Den texanske psykedeliske rockmusiker besøger København i december

Fra Austin, Texas kommer en af de mere kontroversielle rock-legender på besøg den 18. december på Store Vega i København. Det drejer sig om den 63-årige Roky Erickson, som i 1960'erne var frontmand for den psykedeliske rock-gruppe The 13th Floor Elevators, og som siden hen har udgivet et hav af solo-plader.

Amerikaneren pådrog sig i slut-tresserne en mental-forstyrrelse efter et overforbrug af euforiserende stoffer. Det fik ham blandt andet tvangsindlagt til en behandling, som han først fik overstået i 1972.

Roky Erickson er i flere kredse en kultisk figur, og blandt andre ZZ Top, Primal Scream, Entombed, The Jesus & Mary Chain og R.E.M. har indspillet Roky Ericksons sange. Danske Baby Woodrose skal også være store tilhængere af texaneren, ligesom Sort Sol har fortolket The 13th Floor Elevators "Interpreter".


Under Roskilde Festival i 2007 (billedet) slog amerikaneren et smut forbi dyrskuepladsen, hvor han spillede sin første koncert på dansk grund med stor succes. I april måned udgav veteranen albummet "True Love Cast Out All Evil", der er hans første album i 14 år. Her blev han bakket op af det texanske indie-rockband Okkervil River. GAFFAs anmelder Mikkel Elbech gav comeback-skiven en flot karakter - fem stjerner – som han beskrev således:

"Den nu 63-årige texaner har allieret sig med Austin-bysbrødrene fra Okkervil River, der udgør et noget nær perfekt backingband, mens frontmand Will Sheff også kan tage æren for at have produceret denne ualmindeligt vellydende plade. De i alt tolv numre er fortrinsvist taget fra Ericksons katalog af hidtil uudgivne sange, og det kan kun bifaldes, at de endelig ser dagens lys, for standarden er imponerende høj. Okkervil River agerer aldrig anmassende, men holder sig til gelinde at understøtte de ofte smerteligt smukke kompositioner, der til syvende og sidst bæres af Ericksons skrøbelige og alligevel velafrundede vokal. Der er nok spøgelser fra fortiden og skeletter i skabet at tage en vemodig svingom med, og det er netop, hvad Erickson har forsøgt at gøre og i den grad er lykkedes med."

Det er dog ikke Okkervil River, der akkompagnerer Roky Erickson på touren. Backingbandet ser nemlig således ud: Kyle Ellison (guitar), Kyle Schneider (trommer) og John Michael Dayspring (bas). Om de kan leve op til Okkervil Rivers akkompagnement, og om Roky Erickson ligeledes kan leve op til det høje album-niveau, må vi vente til den 18. december med at afgøre.


Koncerten er som sagt i Store Vega, og billetter kan købes via GAFFA Live fra den 28. september.

ANNONCE