Nyhed

Amadou & Miriam kæmper mod sult

Det musikalske par fra Mali er blevet ambassadører for den humanitære organisation World Food Programme

Amadou & Mariam er netop vendt hjem fra Haiti, hvor de besøgte World Food Programme (WFP) projekter, som er finansieret af Den Europæiske Union. Besøget gav de to musikere mulighed for at møde lokale i sundhedsklinikken i Camp l'Avition, hvor omkring 25.000 haitianere blev tvunget til at flytte hen efter jordskælvet i januar 2010. Desuden spillede parret en koncert sammen med de haitianske musikere James Germain og Beken på Institut Français d'Haïti i Port-au-Prince.

De to prisbelønnede musikere er de første ambassadører for WFP, der har til formål at rette den europæiske befolknings opmærksomhed mod den globale sult. Desuden vil de også gerne rette fokus på, hvordan man kommer hungersnød til livs ved hjælp af WFP og European Commission's Humanitarian Aid and Civil Protection Department (ECHO).

Under deres besøg i Camp l'Avition mødte de gravide og ammende kvinder og deres børn, som modtog specielt ernærede produkter. 


"Som mor har det rørt mig dybt at møde disse kvinder fra Haiti. Jeg er meget glad for at opleve, hvor stærke de er og jeg støtter dem i at fortsætte", fortæller Mariam om besøget, og Amadou fortsætter:

"Sult er ikke kun et problem på Haiti. Sult er et problem for millioner af mennesker over hele verden og det er vores alles problem. Vi er glade for at være i stand til kæmpe sammen med ECHO og WFP for at sikre at ingen går sultne i seng".

ECHO og WFP har udviklet et stærkt samarbejde. I 2010 har ECHO støttet WFP's indsats i 34 kriser. Indsatser, der sigter mod at imødekomme de basale ernæringsmæssige behov hos de påvirkede befolkningsgrupper – specielt kvinder og børn. 


"Amadou & Mariam har støttet WFP's arbejde i adskillelige år og vi ved, hvor vigtigt deres budskab om solidaritet, støtte og håb er for millioner af sultne mennesker verden over", siger Gemmo Lodesani, der er direktør for WFP's afdeling i Bruxelles. 

Hos ECHO er der også glæde over Amadou & Mariams humanitære indsats, og generaldirektør for ECHO Peter Zangl uddyber:

"Amadou & Mariams humanistiske engagement gør dem til stærke stemmer i kampen mod sult. Deres ambassadørpost er også et vigtigt værktøj til at understrege det afgørende partnerskab, der eksisterer WFP og ECHO imellem".


ANNONCE