Nyhed

Nye navne til Spot

WhoMadeWho, Emma Acs og Helgi Jonsson er blandt de nye navne, der er på programmet til årets udgave af Spot Festival

Spot Festival 2011 byder i år på over 100 navne, som kan opleves i slutningen af maj. Men før den aarhusianske festival skydes i gang, offentliggøres der endnu 10 nye navne, der byder på supertight klubrock, orientalsk bubblegum-pop og en masse singer/songwriter-musik.

Københavnske WhoMadeWho (billedet) udgiver pladen "Knee Deep" den 25. april på det velrenommerede tyske pladeselskab, Kompakt. WhoMadeWho har gennem de seneste år turneret flittigt i udlandet med deres klubrock, hvor de har opbygget sig en fanskare i en række europæiske byer. Desuden har trioen turneret i Australien, USA og Sydamerika, og har optrådt med forskellige navne som Daft Punk, Crystal Castles og Franz Ferdinand. 

Også Emma Acs besøger dette års Spot. Hun debuterede for ganske nyligt med albummet "Champagne", og spørger man den 19-årige musiker selv, beskriver hun sin musik som "orientalsk bubblegum pop" - en opdigtet genre kendetegnet ved stram akustisk guitar, overforbrug af percussion og et væld af strengeinstrumenter som mandolin, sitar og 12-strenget guitar.


Ashig Qurban er Irans svar på Johnny Cash. Han spiller rå, skramlet og uforfalsket azerbaidjansk folkemusik, og synger, digter og fortæller om glæde, sorg, krig, mod og kærlighed. Ashiq Qurban gæster Aarhus for anden gang, og er ifølge Spot selv et "must see".

Ashig Qurban er del af Spots særlige singer/songwriter-scene, som i år præsenterer otte navne af vidt forskellig nationalitet og stil. Ud over den iranske musiker kan man som del af singer/songwriter-programmet opleve danske Xander, Elou Elan, Il Tempo Gigante, The New Spring og Ida Wenøe samt islandske Helgi Jonsson og svenske Anna von Hausswolff.

Læs mere om de nye navne på Spots hjemmeside.


Spot Festival 2011 afvikles i dagene 27.-28. maj i Århus, og man kan købe billetter til festivalen via GAFFA Live.

ANNONCE