Nyhed

Odense Havnekulturfestival offentliggør program

Den årlige attraktion i Odense er klar med et program, der blandt andet indebærer Veto, Nahiba og Ignug

Når Odense Havnekulturfestival løber af stablen sidst i maj, er det med både veletablerede og upcoming navne på plakaten. Ud over et program spækket med musik, vil der også være kulturelle aktiviteter for de besøgende, som for eksempel kunstudstillinger.

Veto (billedet), der åbner festivalen, har netop udgivet deres nye plade "Everything Is Amplified" samt været P3's Uundgåelige i starten af året med deres single "This As Not". Desuden har bandet lige færdiggjort deres Danmarksturné, og inden de spiller på Odense Havnekulturfestival, tager de til udlandet.

Nabiha, der har albummet "Cracks" i bagkataloget, var i 2010 nomineret til en Danish Music Award som Årets Nye Danske Navn. Desuden var hun nomineret i to kategorier til P3 Guld - P3 Talentet og P3 Lytterhittet, efter at have høstet anerkendelse med debutsinglen "Deep Sleep" og efterfølgende med singlen "The Enemy".

2010 var også et godt år for Elektrobandet Ignug. Singlen, "A Kiss With Pizazz", var P3's Uundgåelige, og derudover var bandet blandt de tre navne, der vandt P3's Karrierekanonen.

Udover de tre ovenstående navne, vil der også være upcoming bands på programmet. Heriblandt Ström, som spiller melodiøs rock med et strejf af nordisk dysterhed og svensk pop, Avalyn, som spiller synth-inspireret indierock, Them Socks, der netop har skiftet navn til We Are og som i år var nomineret til Odense Live Talentprisen for deres markante udvikling i 2010, og deres evne til at frembringe musikalsk kvalitet i liveshows samt Dorias Baracca, som er et af de 24 bands der kæmper om finalepladserne i Karrierekanonen i år.

Udover de store musiknavne og en række tilbagevendende aktiviteter præsenterer festivalen helt nye attraktioner. Blandt andet en innovativ og opsigtsvækkende kulturteknologihal, en stor træskulptur der bliver bygget op lige før, og under festivalen, og kunstprojektet City Art, hvor artefakter fundet i havnen bliver udstillet. 

Odense Havnekulturfestival er gratis, og finder sted fra den 27. – 29. maj.

Læs mere om på festivalen hjemmeside

ANNONCE