Nyhed

Sigur Rós giver gammel lyd fra sig

Det islandske band smider demoer og sjældenheder på nettet

Foruden det væld af gratis musik, man i forvejen kan finde til gratis download på Sigur Rós' hjemmeside, har bandet i et stykke tid haft en række uudgivne numre i cirkulation på nettet. Numrene er for nuligt blevet lagt op på Soundcloud.com, hvor de kan findes ved at søge på bandets navn, og senest er numrene også blevet samlet af Pitchfork, og kan høres her.

Der har været forholdsvis stille omkring Sigur Rós siden efteråret 2008, hvor de afsluttede den seneste turné. Efter rygter om et nyt album i 2009 som ikke blev til noget, har frontmand Jónsi Birgisson udgivet plader under eget navn: "Riceboy Sleeps" fra 2009 og "Go" fra 2010, begge i samarbejde med kæresten Alex Somers. Den seneste plade høstede 4 stjerner hos GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez:

"Sigur Rós-fans vil på ingen måder gå galt i byen med 'Go', der er en vellydende lille godbid af en poetisk popplade. For musikelskere, der ikke er bekendt med Jónsis stemme, anbefales det dog at gå på opdagelse i Sigur Rós' bagkatalog, før man springer ud og investerer i 'Go'."

Keyboard-spiller i Sigur Rós, Kjartan Sveinsson, har senest lavet musik til den islandske kunstner Ragnar Kjartanssons heldags-installation på Charlottenborg d. 5 marts i år.

Hør en demo af "Svefn-g-englar" med mere hos Pitchfork.

ANNONCE