Nyhed

Spot byder på mere end koncerter

Festivalen lancerer Spotcasts, seminarprogram og får besøg af Niels Skousen

Når Spot løber af stablen den sidste weekend i maj, er det ikke bare livemusik, der kan nydes. Festivalen har også arrangeret en lang række danske seminarer og en spille-fortælle-seance med Niels Skousen. Desuden kan man opleve syv udvalgte kunstnere i forbindelse med konceptet Spotcast.

Spots række af seminarer retter i år fokus mod, hvad der foregår i musikbranchens kulisse. Der vil blandt andet blive snakket om værktøjerne, rettighederne, eksportarbejdet, networkingen og ikke mindst fremtidsmulighederne. 

Programmet for seminarerne er allerede lagt, og der vi i alt blive diskuteret otte punkter - fire pr. dag. Fredag den 27. maj vil radioprogrammet Harddisken og Copenhagen Records' webtv-kanal, Copenhagen Beta, fokusere er på nettet, ny teknologi, alternativ promovering og gratiskulturen, og der vil være tre musikalske liveoptrædener.

Lørdag den 28. maj diskuterer et kæmpepanel fra musiklivet talentudvikling i den danske musikbranche med en indledende peptalk af en kendt tidligere professionel cykelrytter. Desuden vil der blive fokuseret på mulighederne for øget salg af dansk musik til udlandet, pop og club-musikkens eksportpotentiale diskuteres, og endelig byder seminardagene også på indsigt i KODA og GRAMEX' arbejde, og man har mulighed for at møde mentorerne fra dr.dk's sangskriver-projekt. 

Læs mere om programmet her.

Ideen med spotcasts er at give danske kunstnere et nyt værktøj til at promovere deres musik over for den internationale musikbranche. Spotcastsene består i videoer, der bliver til i samarbejde med studerende på tonemesteruddannelsen på Den Danske Filmskole og tv-produktionsuddannelsen fra Københavns Tekniske Skole.

De første to spotcasts i en række på i alt syv viser Vinnie Who og Iceage, og ligger nu klar til at blive set. I fremtiden kan man glæde sig til spotcasts med yderligere fem navne, som deltager i årets udgave af Spot, og alle spotcasts vil være tilgængelige på Spots hjemmeside og på GAFFA.tv.

Læs mere om projektet, og se videoerne med Vinnie Who og Iceage her.

Sidst men ikke mindst inviterer Spot til en speciel seance med dansk rocks helt egen Niels Skousen, der vil spille en speciel koncert. I løbet af denne vil Skousen fortælle om sin lange karriere, og publikum har mulighed for at stille spørgsmål.

Læs mere om seancen her.

Spot Festivalen afvikles i dagene 27.-28. maj, og man kan købe billetter via GAFFA Live.

ANNONCE