Nyhed

Annisette giver solokoncerter

Savage Roses karismatiske frontfigur giver triokoncerter i eget navn til efteråret

Senere på måneden fylder hun 63 og har været en central figur på den danske rockscene siden dannelsen af The Savage Rose i 1967. Og dette efterår bliver der mulighed for at opleve den lille dame med den imponerende stemmepragt og tilsvarende karisma i intime rammer og en ny konstellation, når hun for første gang i den lange karriere giver en række koncerter i eget navn. Det bliver i trioformat, og turnéen indledes i Grenå den 2. november, hvorefter turen går til blandt andet Århus, Slagelse og Greve.
 
Det var i øvrigt også netop i Djurslands hovedstad, at Savage Rose gav deres første koncert efter en pause i forbindelse med Thomas Koppels tidlige og uventede bortgang i 2006, hvor det af gode grunde var uklart, om bandet ville fortsætte sit virke. Det blev en stærk og bevægende koncertoplevelse den aften i Grenå i efteråret 2006, og siden har Annisette sammen med en kompetent hold yngre musikere ført bandet videre.
 
Rock og folkemusik
 
Gruppen var oprindeligt centreret omkring brødrene Anders og Thomas Koppel, foruden Annisette. Denne konstellation gik dog i opløsning i midten af 70'erne, efter at have udgivet en række formidable plader med en helt egen, karakteristisk lyd, der også skaffede gruppen opmærksomhed i USA, hvor de blandt andet optrådte på Newport Jazz Festival i 1969. En amerikansk kontrakt var i støbeskeen, men gruppen bakkede dog ud på grund af pladeselskabets krav om at give koncerter på amerikanske baser i Vietnam.
 
Netop det politisk engagement - med utvetydigt socialistisk fortegn - blev endnu mere udtalt op gennem 1980'erne, hvor Savage Rose, nu centreret omkring ægteparret Thomas og Annisette, udgav en række dansksprogede plader, hvor den psykedeliske rock var erstattet af et mere akustisk udtryk, som trak veksler på folkemusik fra flere forskellige dele af verden. Samtidig var parret medlemmer af det kommunistiske parti DKP/ML og gav koncerter i eksempelvis palæstinensiske flygtningelejre, ligesom de stillede op ved diverse venstrefløjsarrangementer og demonstrationer herhjemme.
 
Album på vej
 
I 1995 vendte gruppen tilbage til den engelsksprogede rockmusik og fik et stort kommercielt comeback med albummet Black Angel. Helt samme succes blev ikke efterfølgere som Tameless til del, men gruppen fortsatte med at være et flittigt og populært liveband, indtil Koppel uventet døde af et hjertestop ved sit klaver i hjemmet i Puerto Rico i februar 2006.
 
Og nu bringer Annisette - med Bob Dylans ord - så det hele hjem til efteråret, umiddelbart efter at Savage Rose har givet en række koncerter i Norge. En ny studieplade fra gruppen er desuden undervejs, omend en udgivelsesdato endnu ikke ligger klar.
 
Anders Koppel bliver i øvrigt fejret ved to koncerter i genopstandne Jazzhus Montmarte i København i november, hvor Annisette vil være blandt de optrædende. De konkrete datoer er endnu ikke fastlagt.

Med sig på turnéen har Annisette en trio bestående af Frank Hasselstrøm (keys og trombone), Knut Finsrud (perkussion) og Palle Hjort (orgel og klaver), og hun lover blandt andet at fremføre en række dansksprogede sange, noget, hun ellers ikke har gjort så meget de senere år.
 
 
Turnéplan - efterår 2011

02-11 Kulturhuset Pavillionen, Grenå
03-11 Trommen, Hørsholm
05-11 Musikhuset, Århus C.
06-11 Foderstoffen, Ringe

10-11 Portalen, Greve
11-11 Gjethuset, Frederiksværk
12-11 Vershuset, Næstved
13-11 Bremen, København

16-11 Vejle Musikteater, Vejle
17-11 Brenderup Højskole, Middelfart
18-11 Kulturhuset i Arden, Arden
19-11 Posten, Odense C

23-11 Vostrup Teater & Musikhus, Tarm
24-11 Horsens Ny Teater, Horsens
25-11 Godset, Kolding
26-11 Jysk Musik & Teater, Silkeborg

Billetsalg via GAFFA Live og spillestedernes hjemmesider

ANNONCE