Nyhed

Kanye viste storform i Oslo

De norske medier hylder Tivoli-aktuelle Kanye West efter hans optræden på Øyafestivalen – "Kanye er Kongen"

I aften giver rapperen/popmusikeren/megalomanen/superstjernen Kanye West koncert i Tivoli, og Kanye er i helt forrygende form, hvis man skal tro, han giver et show lignende dét, han præsterede i aftes på Øyafestivalen i Oslo.

Kanye West åbnede koncerten med "Dark Fantasy", "Power" og "Jesus Walks" og gik gennem en lang hitparade på to timer i tre akter, som fastslog hans kvaliteter som rapper/popstjerne og som performer. Messias-, konge- og andre excentriske metaforer på storhed følger med. Showet var fuldstændigt overvældende i sig selv med 20 dansere, kæmpe lysende bagtæppe med romerske figurer, fyrværkeri og lasershow. Men kongen af hiphop fik også udfoldet sig som musikalsk mastermind med et medrivende flow og iderige samples, hvoraf store dele af materialet kom fra hans seneste album, den anmelderroste "My Dark Beutiful Twisted Fantasy".

De norske medier roser her dagen derpå hans præstation på Øya med vendinger som "Kanye er konge" og "Kanye tog Øyafestivalen til nye højder". I tirsdags spillede Kanye West i Bergen, og også her fik han meget positive fem- og seks-stjernede anmeldelser i de norske medier.

Kanye West-koncerten finder sted på Plænen i Tivoli i aften, hvor parken for første gang bliver lukket ned for at give plads til et musikarrangement. Kanye West er i øvrigt også aktuel med albummet "Watch The Throne" med Jay-Z.

GAFFA dækker Øyafestivalen 2011 med reportager, interviews, anmeldelser og billeder fra festivalen. Følg med her på GAFFA.dk og læs om Destroyer, Guided By Voices, Pulp, Kvelertak, The Antlers og meget mere de kommende dage. Festivalen finder sted fra den 9. til den 13. august.

Øyafestivalen 2011 på GAFFA (opdateres...)

ANNONCE