Nyhed

Marie Key går solo

Popsangerinden udgiver sit første soloalbum i slutningen af august

Den danske pop-sangerinde og sangskriver Marie Key fra gruppen Marie Key Band udgiver sit første soloalbum "I Byen Igen" den 29. august.

Soloalbummet er produceret i samarbejde med Andreas Sommer (Maskinhalvdelen i Stoffer & Maskinen) og indeholder 11 numre. Tidligere på året roterede førstesinglen "Stå Op" på P3. Soloalbummets åbningsnummer "Mere Snak - Mindre Musik" handler om bekymringen omkring landets fremtid kombineret med jordnære tanker om en københavnsk bogreception med hvidvin og rygklapperi.

Om sin kommende solodebut siger Marie Key i en pressemeddelelse:


"Det her projekt startede ret beskedent hjemme i stuen med små, enkle skitser på computeren – beats og lidt keyboard. Langsomt udviklede sangene sig. Og da Andreas kom med, kom vi hurtigt ind i et virkelig godt samarbejde, hvor vi sammen eksperimenterede og byggede op. Tekstmæssigt er det jo en mørk plade, som kredser meget om følelser af længsel og tvivl, men musikalsk synes jeg faktisk den er ret udadvendt og på en eller anden måde imødekommende". 

I 2006 debuterede Marie Key i Marie Key Band, som i løbet af karierren har udgivet de to album "Udtales 'Kæj" fra 2006 og "Hver Sin Vej" fra 2008. Efter udgivelsen af sidstnævnte har Marie Key blandt andet udnyttet sit musikalske talent som sangskriver og medlem af musikgruppen omkring DR's satireprogram "Rytteriet", både på tv og på Bellevue Teatret.

Tracklisten til "I Byen Igen" lyder som følger: 


01. Mere Snak – Mindre Musik
02. Se Nu Herhen
03. Vi To
04. Partners In Crime
05. Stå Op
06. Er Du Okay?
07. Man Må Ikke Lege Med Folk
08. Tabt Mit Hjerte
09. Øster Søgade
10. Hun Er I Byen Igen
11. Hvorfor Male Dagen Mørk?

Solo-debutalbummet "I Byen Igen" bliver sendt på gaden den 29. august og bliver fulgt op af en turné i løbet af efteråret.

ANNONCE