Nyhed

Nyt fra Tom Waits

Første album i syv år fra den californiske joker udkommer i oktober

Med sin sædvanlige sans for (selv)iscenesættelse lancerede 61-årige Tom Waits i dag sit kommende album Bad As Me ved et såkaldt private listening party på sin hjemmeside. Placeret i et interimistisk studie mellem to gamle højtalere og med en antikveret telefon kimende om kap med sin nye single på orange baggrund lød det således fra Waits ved den "private", transmitterede seance:

"Well, we have a situation here...undskyld, at vi er nødt til at afbryde men øh...tilsyneladende er der ikke noget, der hedder "privat" længere...det er en internet-ting; de siger, at det kommer ud alle vegne (Waits spreder fingrene illustrerende foran sig, red.)...i dine blodbaner. Jeg troede, at det her ville være en privat fest, en slags snigpremiere, for jer og mig selv...men nej. Så jeg må lave det hele om, her. Ok, jeg ser sådan her på det: hvis jeg var inviteret til din fødselsdag og kom for tidligt, begyndte at spise din kage, åbne pakkerne og lege med dit legetøj, ville du så have det fint med det? Eller hvad nu hvis din kone var gravid, og skulle til at fortælle dig det, og jeg så ringede og sagde "ja, nu hvor din kone er gravid...". Hvad, hvis jeg ødelagde din overraskelse?

Bad As Me er første studieudspil siden 2004-udspillet Real Gone, og byder, ifølge en pressemeddelelse, på en Waits i "karrierens måske fineste, vokale form". Ikke overraskende skal man dog ikke af den grund forvente skønsang fra den teatralske performer, som på en allerede nu udsendt førstesingle gør og galper i logisk forlængelse af de sidste par årtiers oeuvre, spændende fra Rain Dogs' (1985) ramsaltede, cabaret-inficerede rock til den rendyrkede avantgarde, eksempelvis udfoldet på lydsporet til Robert Wilsons The Black Rider, hvor det litterære forbillede William S. Burroughs i øvrigt låner sin sprukne vokal til en enkelt skæring.

Bad As Me er på gaden 24. oktober.

Bad As Me -  Trackliste

01. Chicago
02. Raised Right Men
03. Talking At The Same Time
04. Get Lost
05. Face To The Highway
06. Pay Me
07. Back In The Crowd
08. Bad As Me
09. Kiss Me
10. Satisfied
11. Last Leaf
12. Hell Broke Luce
13. New Year's Eve

ANNONCE