Nyhed

Prince begejstrede på andendagen

Oven på den afbrudte koncert lørdag tog The Purple Yoda revanche søndag

Som den opmærksomme musikfan nok har bemærket, gav Prince to koncerter på 10-Øren på Amager lørdag og søndag som hovednavn på sin egen NPG Arts And Music Festival. Desværre blev koncerten lørdag aften afbrudt på grund af voldsom regn, og Prince nåede derfor kun at spille knap halvanden time, hvilket i Prince-sammenhæng er en kort koncert.

Søndag aften tog Prince så revanche og spillede to en halv time til en koncert, hvor de 5000 første skuffede gæster fra lørdagens afbrudt koncert i øvrigt havde fået fribilletter.

GAFFAs anmelder Per Bloch Andersen, der så begge koncerter, er især begejstret for søndagens koncert. Han skriver blandt andet:

"Mange har spurgt mig, hvorfor det er nødvendigt at se manden to aftener i træk. Denne aften leverer han om noget svaret. I går var opvarmningen, i dag fortsættelsen. To fuldstændigt forskellige koncerter. Næsten uden gentagelser fra gårsdagens sætliste og med en fuldstændig anden musikalsk substans."

Han skriver senere:

"Over de næste to en halv time spiller han sit musikalske talent ud over os. Hele vejen rundt, og ligesom han ikke genreskelner, så er han også ligeglad, hvilket instrument der står foran ham. Hvis man kan spille på det, så gør han det. Nok har han et ego, men det er med musikken som fortegn, og det er ikke uden fokus – målet helliger midlet, og musikken spiller jo ikke sig selv."

Endelig konkluderer Per Bloch Andersen:

"Hen mod slutningen går der igen jamsessionfest i den. Dansende musikere og publikummer bliver en slags levende rulletekster oven på en af de bedste Prince-koncerter, jeg har oplevet. Jeg kommer aldrig frem til, om det er dén bedste, men det er også helt og aldeles ligegyldigt. Faktum er, at Prince leverede varen og endnu mere til. Selv fyrværkeri (under "Kiss"). At se hans umiskendelige humor og mageløse talent i lys lue brænder altid – somme tider så rent og kraftfuldt, at det føles større end noget som helst andet.

Og så gider jeg altså ikke spørges mere om, hvorfor jeg vælger at høre to Prince-koncerter lige efter hinanden. Lige nøjagtigt derfor!"

Per Bloch Andersen giver seks stjerner til Prince, men dog kun fem stjerner til den samlede NPG Arts And Music Festival søndag. Læs hans anmeldelse og se masser af billeder i GAFFAs anmeldelsessektion.

ANNONCE