Nyhed

Princes bas-Ida klar til NPG Festival

GAFFA fik en snak med Ida Nielsen om hendes turné med Prince, og om hvad vi kan forvente os af weekendens NPG Festival

I weekenden kan Prince og hans band The NPG opleves live på 10-Øren på Amager, både lørdag og søndag, 6. og 7. august, som en del af den store NPG Festival.

Prince har i sit band, som en del vil vide, en dansk bassist, Ida Nielsen. GAFFA fik en snak med hende for at høre lidt om, hvordan det er at spille sammen med den lille, store musiker, og hvad vi kan forvente os af koncerterne i København. Det blev blandt andet til følgende ordveksling:

– Bandet har taget rigtig godt imod mig. De andre har været top-søde til at hjælpe, og det er nærmest, som om vi er blevet en lille familie. Der er rigtig god stemning i bandet, stille og roligt, så selvom vi har rigtig travlt og har spillet rigtig mange og rigtig lange koncerter, så er det en god træthed, man har om aftenen.


Prince er kendt for konstant at skrive ny musik. Han har tidligere fortalt, at han skriver et nyt nummer om dagen. Hans samling af uudgivet materiale kaldes af fans og ham selv for "The Vault" - Bankboksen. Men hvordan foregår det, når han har et nyt nummer med til bandet, som de skal spille? Har han indspillet noget på forhånd, eller spiller han det bare for dem?

– Jeg har prøvet begge dele. Både at han har indspillet noget, der er fuldstændig færdigt og klar til cd, men også at han spiller noget, som vi jammer til. Han kan jo spille alle instrumenterne i bandet selv, så han kan jo vise os helt konkret, hvad vi skal spille.

 


NPG Festival

Det nyeste tiltag Prince er The NPG Music and Arts Festival, som udspiller sig på Amager i weekenden, 6. og 7. august. Prince er selv hovednavn lørdag og søndag, og derudover byder dagene også på koncerter med Nikka Costa, Janelle Monáe, Maceo Parker, Larry Graham, Chaka Khan, Raphael Saadiq og Paloma Faith. Nogle af de optrædende er gamle kendinge i Prince-regi, mens andre er nye tilkommere.

Kan du fortælle lidt mere om, hvad vi kan forvente os af NPG-festivalen?


– I løbet af vores tour har jeg haft lejlighed til at høre de fleste af artisterne, fordi de har spillet i forbindelse med nogle af vores shows, og de er rigtig gode alle sammen. Så jeg er meget glad for, at de her kunstnere kommer til Danmark og får et større publikum. Det fortjener de virkelig.

Hvad kan vi så forvente af Prince-koncerterne?

Ida griner: – Hvis jeg bare kunne sige det, men der er jo det, at der aldrig er to af hans koncerter, der er ens. Vi får først sætlisten til lydprøverne – hvis vi er heldige – så jeg ved ikke, hvad vi skal spille, men som altid, så bliver det en overraskelse med høj energi med masser af funk og spilleglæde.


Til sidst beder jeg hende komme med en anekdote, som står særligt tydeligt.

– Normalt får vi udleveret aftenens sætliste meget sent, og det vildeste i den forbindelse, det var, da vi fløj direkte fra Montreal til Paris, hvor vi skulle spille på direkte tv. Da vi gik på, havde vi stadig ikke fået noget at vide – vi vidste, hvad skulle starte med, men der var ingen sætliste, og vi anede ikke, hvad der skulle komme efter. Vi stod bare og kiggede og holdt øje med, hvilken sang han gik i gang med. At han tør gøre det på live tv. Det gik skide godt, men han må have is i maven for at gøre sådan noget. Men det er jo også en tillidserklæring til hans band!

 


Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion.

Køb billetter til NPG Festival via GAFFA Live.

ANNONCE