Nyhed

Ringsted Festival tæt på betalingsstandsning

Weekendens festival gav et underskud på mellem 2,5 og tre millioner kroner, så nu ser økonomien sort ud

Weekendens festival i Ringsted gik ifølge arrangørerne godt rent musikalsk, men ikke økonomisk. Festivalen fik 2000 færre gæster end forventet, hvilket har givet et underskud i størrelsesordenen 2,5 til tre millioner kroner. Det skriver Dagbladet Ringsted.

Blandt festivalens optrædende var Sort Sol (billedet), Sanne Salomonsen, Aqua, Turboweekend, Vinnie Who og The Blue Van.

Festivaldirektør Anders Sørensen udtaler til Dagbladet Ringsted:

– Jeg ved pt. ikke, hvad konsekvenserne bliver, men det ser ikke godt ud. Der ligger en masse forhandlinger, men når vi ikke kan betale alle, er det spørgsmålet, om vi kan fortsætte. Vi får et underskud på 2,5 til tre millioner kroner, og det er der ikke en eneste bank, der vil hjælpe os med, så der vil være bands eller leverandører, der vil tabe penge.

Han tilføjer, at det er usikkert, om der bliver en festival næste år. Ifølge ham er den altoverskyggende forklaring på underskuddet, at der var omkring 2000 færre gæster på festivalen end forventet.

Ringsted Festival er ikke den eneste festival, der har problemer. I weekenden måtte Riverside Festival i Silkeborg aflyse den første dag af deres todages festival, da der her var solgt for få billetter. Andendagen gik dog godt økonomisk.

ANNONCE