Nyhed

Søren Kragh-Jacobsen gør livecomback

Sangskriveren og filminstruktøren indleder lille koncertrække ved årets Århus Festuge

Det er efterhånden 35 år siden, Søren Kragh-Jacobsen skrev sig ind i nyere dansk kulturhistorie med pladerne Hinkeruder på motorvejen (1976), Tur/Retur (1977) og soundtracket Vil du se min smukke navle (1978), hvor han på sjældent empatisk vis skildrer teenageårenes emotionelle kvababbelser i glimrende, små stykker hverdagslyrik sitrende et sted mellem socialrealisme og følsom poesi.

Mest kendt blev "Kender du det?" – den med Mona – men også skæringer som "Udenfor", "Småland" og "Ud i livet" står stadig stærkt ved et genhør.

Siden helligede den tidligere skolelærer sig en succesfuld karriere som filminstruktør, som allerede var blevet indledt med ungdomsfilmen Vil du se min smukke navle?, og først i 2001 gav sangskriveren Jacobsen atter lyd fra sig med Isalena, hvor den særlige, lyriske tone succesfuldt var omplantet fra teenageværelset til den midaldrende mands virkelighed.

Ti års tavshed

Og nu vender den i dag 64-årige københavner altså tilbage til scenen efter små ti års tavshed, idet han søndag den 4. september indleder en lille efterårsturne med en eftermiddagkoncert i Spejlteltet i Tivoli Friheden, Århus. Siden følger koncerter i blandt andet Ballerup og Sorø.

Med sig på landevejen har Jacobsen bandet Oktober med Ida Nørholm på cello, Francesco Calí på harmonika, Emil de Waal på trommer, Jonas Kragh på guitar og Torben Westergaard på bas. Billetter til efterårets koncerter fås her.

ANNONCE