Nyhed

The Eclectic Moniker varmer op for Best Coast

Det danske calypso-indierock-kollektiv er support for det amerikanske indierock-band i Amager Bio og på Train

Når det amerikanske indierock-band Best Coast gæster Danmark og giver koncert i Aarhus og København, vil scenen og publikum blive varmet op af det otte mand store danske calypso-indierock-kollektiv, The Eclectic Moniker.

På kort tid har The Eclectic Moniker fået god vind i sejlene. Kollektivet var én af dette års tre vindere af KarriereKanonen, de varmede op for Oh Land til en udsolgt koncert i Store Vega, og til dette års udgave af Roskilde Festival gæstede de Pavilion Jr.-scenen. Roskilde-koncerten løb af med fire ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt, som blandt andet skrev:

"Med andre ord er The Eclectic Moniker ganske eklektiske, altså sammensættende umiddelbart umage størrelser, men på intet tidspunkt var der tilløb til rod i musikken. Måske fordi The Eclectic Moniker består af lutter glimrende musikere – hvoraf mange også leverede fine korharmonier – og en teknisk velfunderet sanger, og lydkvaliteten var tilmed høj hele vejen. Sangskrivningsmæssigt er de også ganske godt med, hvor eksempelvis den samba-påvirkede "Easter Island" har åbenlyse hitkvaliteter".

Navnet The Eclectic Moniker betyder noget à la "det sammensættende kælenavn". Den sammensatte størrelse består af ni medlemmer, når de spiller live, nærmere betegnet tre guitarister – heriblandt gruppens forsanger og sangskriver Frederik Vedersø (billedet), to keyboardspillere, en bassist, en trommeslager, en slagtøjsspiller og en slags altmuligmand på skiftevis akustisk guitar og forskellige former for slagtøj.

Gruppens lyd er et eksperiment og en kombination af forskellige musikalske genrer, som indierock, afrobeat, calypso og alternativ pop. Inspirationen er hentet fra blandt andre Paul Simon, Talking Heads, Vampire Weekend og Dirty Projectors.

Best Coast og The Eclectic Moniker kan opleves i denne måned i København og Aarhus.

København: mandag den 22. august, Amager Bio.

Aarhus: den 23. august, Train.

Billetter kan erhverves via GAFFA Live.

ANNONCE