Nyhed

The Swell Season-sangerinde klar med solodebut

Den tjekkiske musiker og skuespiller Marketa Irglova udgiver sit første album til oktober

23-årige Marketa Irglova har netop afsløret, at hendes kommende solodebutalbum får titlen "Anar" og udgives den 10. oktober på Anti Records.

Sangerinden er kendt for at udgøre den ene halvdel af den irsk/tjekkiske duo The Swell Season. Academy Award-vinderen har udarbejdet ti sange til sit første fuldlængde soloalbum, hvoriblandt man finder den r&b-inspirerede førstesingle "Go Back" og det ifølge Anti Records dybfølte nummer "Crossroads".

Irglova har både medvirket i og lavet musik til filmen "Once" fra 2009, hvor hun skrev nummeret "Falling Slowly", for hvilken hun vandt en Oscar, og kort efter modtagelsen blev hun kaldt tilbage af værten Jon Stewart for at færdiggøre sin takketale, som den første nogensinde. 


Den unge sangerinde har i løbet af sin karriere blandt andet udgivet to album med The Swell Season, turnéret som sangerinde i Iron And Wine, hjulpet til med forberedelserne af Broadway-udgaven af "Once" og medvirket i The Simpsons. 

Barndommen slog sine folder i Tjekkiet, hvor Irglova voksede op med klassisk sang og klaver. Efter hun flyttede til New York ændrede melodien sig, og det er her, de fleste af numrene til hendes solodebut er skrevet.

Solodebuten "Anar" er skrevet ud fra inspiration fra andre kunstnere, musikere og fans fra forskellige kulturer, som ifølge Anti Records dokumenterer og udtrykker Irglovas personlige rejse, som hun var været på i de seneste fem år.


Albummets titel "Anar" udspringer fra et maleri, som sangerinden har købt af den iranske kunstner Nahid Hagigat, som hun faldt for på udstillingen "The Last Fall". Anar er det persiske ord for granatæble, som for sangerinden er et symbol på den tid, hun har tilbragt i New York.

Albummet er indspillet i Soma Studios i Chicago og produceret af Tim Iseler og vennen, trommeslageren og sangeren Aida Shahghasemi.

 


ANNONCE